Mε δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τσίπρας καταγγέλλει ότι απολύθηκε και ο ίδιος από επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφήνει σαφές υπονοούμενο, δε, ότι η λύση της επαγγελματικής του συνεργασίας έγινε για πολιτικούς λόγους, διότι υποστήριξε την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου. Επίσης αφήνει υπονοούμενο κατά του Στέφανου Κασσελάκη, με τη φράση «δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους».
Πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι ο κ. Γ. Τσίπρας ήταν μισθοδοτούμενος ως Διευθυντής της Κ.Ο. και όταν προ τριμήνου αντικαταστάθηκε (από τον Θάνο Μωραΐτη), ζήτησε να παραμείνει στο μισθολόγιο μέχρι τις ευρωεκλογές, όπου ήταν υποψήφιος. «Αυτό έγινε αλλά οι ευρωεκλογές τελείωσαν», σημειώνουν.
Η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:
«Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων.
Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια, γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας.
Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας.
Σε ό,τι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση».
«Νοικοκύρεμα»
Στελέχη του κόμματος μιλούν για «ουσιαστικό και οικονομικό νοικοκύρεμα», σε πρώτη φάση της λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διότι «ήταν πάγιο φαινόμενο, πρώην βουλευτές να "προσλαμβάνονται" ως επιστημονικοί συνεργάτες νυν βουλευτών, στερώντας τις θέσεις από ‘πραγματικούς’ επιστημονικούς συνεργάτες που θα εργάζονταν είτε για τους βουλευτές είτε συνολικά για την Ομάδα».
Παραπέμπουν δε στα πολύ περιορισμένα μέσα που διαθέτει η Κ.Ο. λόγω της δραματικής μείωσης των μελών της, καθώς μετά τη διάσπαση απέμειναν 36 βουλευτές, έναντι 47 που είχαν εκλεγεί στις περσινές εκλογές και… 88 που διέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του 2019.