Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσκεψη για το ΑΣΕΠ συγκαλεί ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη. Πρώτη προτεραιότητα, είναι «η συνεργασία με το ΑΣΕΠ ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων», έχει πει ο υπ. Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Σύσκεψη για το ΑΣΕΠ συγκαλεί ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Στις 18:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με αντικείμενο το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Σχετική ανακοίνωση έγινε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη.

Πρώτη προτεραιότητα, δήλωσε ο προχθές ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, είναι «η συνεργασία με το ΑΣΕΠ ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων. Το ΑΣΕΠ έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αντικειμενικό για τις προσλήψεις, το οποίο πρέπει να το ενισχύσουμε, ώστε να κάνει πολύ πιο εύκολα τη δουλειά του. Για παράδειγμα πολλά στοιχεία είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά οπότε δεν χρειάζεται να κάθεται ένας άνθρωπος να τα ελέγχει ένα-ένα αφού είναι πλέον διαθέσιμα, όπως πχ η εργασιακή του εμπειρία, ή το πτυχίο του, μπορούμε να συνδεθούμε απευθείας με το πανεπιστήμιο.

Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μία σημαντική επιτάχυνση και κυρίως θα περιοριστεί εκ των πραγμάτων και ο ρόλος των ενστάσεων, αφού τα δεδομένα θα συλλέγονται ηλεκτρονικά, θα είναι πιο αξιόπιστα και γρήγορα τα αποτελέσματα, χωρίς μεγάλα περιθώρια ανθρώπινου λάθους.

Οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ είναι η πρώτη προτεραιότητα, η δεύτερη είναι ο τρόπος που λειτουργεί το δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v