Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου τη στροφή προς τα δεξιά

Επιμένει στη αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ. Η συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι επισκέψεις Μητσοτάκη στα υπουργεία. Ξεκίνησε η συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου τη στροφή προς τα δεξιά

Να δώσει τέλος στις φωνές που τάσσονται υπέρ της δεξιάς στροφής της ΝΔ, θέλει το Μέγαρο Μαξίμου. Στον απόηχο των πρόσφατων απρόσμενα χαμηλών εκλογικών ποσοστών του κυβερνητικού κόμματος και της δικαιολογημένης εσωκομματικής συζήτησης για την αναζήτηση των αιτιών τους, το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύει ότι η εντολή των πολιτών δεν ήταν η πραγματοποίηση στροφής είτε προς τα δεξιά είτε προς το κέντρο, αλλά η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και η απρόσκοπτη υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

«Οι πολίτες, οι ψηφοφόροι και τα μέλη της ΝΔ μας είπαν ‘τρέξτε πιο γρήγορα’, όχι ‘γυρίστε πίσω’», τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπενθυμίζοντας ότι «η διεύρυνση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια, η οποία έγινε επί τη βάσει του σεβασμού των αρχών και των θέσεών της, έφτασε την παράταξη σε νίκες και, μάλιστα, σε πάρα πολύ δύσκολα χρόνια πολλών, αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων. Άνθρωποι που δεν ήταν, ενδεχομένως και ποτέ, στη ΝΔ συστρατεύτηκαν με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη ΝΔ, με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί η παράταξη… Η Ελλάδα, λόγω αυτής της διεύρυνσης και της ισχυροποίησης της ΝΔ, χάρη στην εμπιστοσύνη των πολιτών, είναι μια χώρα η οποία έχει αφήσει πίσω της τα μαύρα χρόνια της κρίσης και κοιτάζει μπροστά».

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας την άλλη Τετάρτη, όπου εκτιμάται ότι θα δοθεί και ο λόγος στους βουλευτές, προκειμένου να συζητηθεί το αποτέλεσμα της κάλπης και να εκτονωθεί η όποια υποβόσκουσα ένταση και εσωστρέφεια, με φόντο και τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής.

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αναγκαία πολιτική σταθερότητα της χώρας, κάτι το οποίο -σύμφωνα με την σχετική επιχειρηματολογία- εγγυάται μόνο η ισχυρή ΝΔ και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει από αυτή την εβδομάδα τις επισκέψεις του στα υπουργείο αιχμής. Αύριο, Τετάρτη, θα βρεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και την Πέμπτη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Δυναμική επανεκκίνηση»

Ταυτόχρονα, το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμά ότι, μετά και τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, έχει δοθεί ένα «συνολικό μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης», γιατί η 9η Ιουνίου ήταν «ένας σταθμός στην ως τώρα διαδρομή της κυβέρνησης, κυρίως όμως είναι και μία αφετηρία προς την 3ετία η οποία ακολουθεί».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης το Σάββατο, «αυτό που ζήτησαν οι πολίτες είναι περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μία πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά. Η ισχυρή Ελλάδα του 2027 σημαίνει: μία πατρίδα ισχυρή, στην ‘καρδιά’ της Ευρώπης, με ένα διαφορετικό κράτος, μια ουσιαστικά αναβαθμισμένη υγεία, μια οικονομία στην οποία η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται και οι μισθοί θα συνεχίζουν να αυξάνονται».

Την ίδια ώρα, έχουν αρχίσει και οι πρώτες συζητήσεις για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα εκφραστεί με θετικά λόγια για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άγνωστο είναι ωστόσο αν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου έχει αρχίσει τις δεύτερες σκέψεις. Πάντως, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης ήδη έκανε λόγο για «αξιόλογα κεντροδεξιά στελέχη».

Ο Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι «ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας - εν προκειμένω η Πρόεδρος της Δημοκρατίας - αποτελεί θεσμό πολύ σοβαρό για τη Δημοκρατία μας και οι συγκεκριμένες δημόσιες συζητήσεις - ειδικά όταν είναι τόσο πρόωρες - δεν βοηθούν στη διαφύλαξή του. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν, όταν έρθει η ώρα, από τον Πρωθυπουργό αρχικά και στη συνέχεια από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως ορίζει το Σύνταγμα». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v