Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος σε ένα κοινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

«Θα είμαι υποψήφιος ακόμα κι αν υποψήφιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στη νομιμοποίηση από τη βάση.

Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος σε ένα κοινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Εάν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας θα θέσω υποψηφιότητα. Δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στη νομιμοποίηση από τη βάση, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Την απάντηση αυτή έδωσε κληθείς από τον Αντέννα να σχολιάσει την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με υποψήφιο πρωθυπουργό που θα προκύψει από εσωκομματικές κάλπες.

Θα είμαι υποψήφιος ακόμα και αν υποψήφιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς αν είναι λύση να διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους τα δυο κόμματα και να αποφασιστεί ένας κοινός αρχηγός απάντησε ότι η λύση είναι αρχικά να συνεργαστούμε εκεί που έχει σημασία, στη Βουλή και στη βάση των πολιτών, μια διαδικασία «οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης».

Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για τον ΕΝΦΙΑ, ή την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών πώς θα προχωρήσουμε;

Ένα από τα  ζητήματα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι μπορεί να έχει ένα πολύ δυνατό brand υπάρχει μια σύγχυση ως προς το τι πιστεύει, το είδαμε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η σχέση με το ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας την σχέση του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ είπε αρχικά ότι «υπάρχει μια ιστορία που αρχίζει με το πρώτο μνημόνιο».

Συνέχισε λέγοντας «όντως πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαδικασία προγραμματικής σύγκλησης μόνο έτσι θα γίνει η συνεργασία».

Σχετικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη σχολίασε ότι «δεν ξέρω ψυχολογικά πώς είναι κάποιος που ξέρει ότι το σύστημα τον παρακολουθεί.

Εγώ θα ήμουν πιο επιθετικός στον κ Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις.

Είμαι με το θύμα όχι με τον θύτη και ο Ανδρουλάκης είναι το θύμα».

Επανερχόμενος στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η λύση είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τις ζωές των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Και το δεύτερο κομμάτι είναι στην κοινωνία των πολίτων.

Εάν δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε απλές προτάσεις όπως είναι πχ η αναδιανομή πλούτου στον ΕΝΦΙΑ που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Έχει ιστορικό brand, συγχρόνως όμως υπάρχει μια σύγχυση στο τι πρεσβεύει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Για παράδειγμα στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών απείχαν πιο πολλοί από το ΠΑΣΟΚ παρά από την Νέα Δημοκρατία».

Συνέχισε λέγοντας ότι «και τα δυο σενάρια καταλήγουν σε μια ηγεσία που πρέπει να έχει λαϊκή νομιμοποίηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να κερδίσει τους νέους, στο λεκανοπέδιο και στις λαϊκές συνοικίες. Συνεχίζουμε να χτίζουμε αφού έχουμε αυτές τις ομάδες μαζί μας».

Το lifestyle, ο Χαρίτσης...

«Το lifestyle κομμάτι που έχει απωθήσει πολύ κόσμο αλλά καταφέραμε έτσι να περάσουμε μηνύματα κατά της προπαγάνδας Μητσοτάκη» υποστήριξε.

«Το μήνυμα που παίρνω από τις εκλογές είναι ότι ο ελληνικός λαός είπε να είμαι και να είμαστε η ενναλακτική διακυβέρνηση για την χώρα».

Πάντως διευκρίνισε πως «ότι έχουν παρουσιάσει τόσους μήνες για μένα δεν τα προκάλεσα εγώ».

Σχετικά με την απομάκρυνση του πρώην διευθυντή της ΚΟ του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλου είπε ότι έγινε καθώς «περνάμε μια περίοδο που πρέπει να υπάρχουν προσαρμογές γενικά στο κόμμα μας για να μπορέσει να παράγει έργο κοινοβουλευτικό».

...και ο Θεοχαρόπουλος

Στη συνέχεια είπε ότι «αυτό που πιστεύω είναι μόνο οι προτάσεις νόμου και η σωστή λειτουργία που θα υπάρχει διαφάνεια θα πείσει τον λαό ότι είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον τόπο. »

Διαβεβαίωσε ότι δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία του Αλέξη Χαρίτση στην πρεμιέρα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, «αν θέλει να προσκάλεσει το πρώην υπουργικό του συμβούλιο έχει δικαίωμα στην εκδήλωση του να το κάνει και γω θέλω να τιμήσω τα πολλά καλά που έχει κάνει στην χώρα, δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τον κόσμο που με έχει υποστηρίξει».

«Ο κόσμος θέλει αλήθεια έχει βαρεθεί τις καρέκλες και τον ξύλινο λόγο» ανέφερε κλείνοντας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v