Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρεμιέρα για τη διήμερη Διάσκεψη Τσίπρα-Ζάεφ στην Αθήνα

«Καλωσόρισμα» από τους συντονιστές Β. Καλπαδάκη-B. Filipce. Έναρξη της πρώτης θεματικής ενότητας από, μεταξύ άλλων, Paolo Gentiloni και Γ. Χουλιαράκη.

Πρεμιέρα για τη διήμερη Διάσκεψη Τσίπρα-Ζάεφ στην Αθήνα

Πρεμιέρα στη δράση του έκανε το μεσημέρι το νεοσυσταθέν Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας την αυλαία τη διήμερης «Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που συνδιοργανώνει με το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα.

Το καλωσόρισμα έκανε ο Συντονιστής του Ινστιτούτου και διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης, ενώ στο βήμα τον διαδέχθηκε ο «ομόλογός» του από το Ίδρυμα Ζάεφ, Benko Filipce.

«Το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας κάνει σήμερα τα πρώτα βήματα σε μία διαδρομή πρωτοβουλιών και δράσεων, στην εποχή της αντιπολιτικής», τόνισε ο κ. Καλπαδάκης.

Εμφανίζοντας ως βασικό στόχο την αλληλεπίδραση πολιτών-πολιτικής, με προτάσεις και πολιτικές που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προσκλήσεις και προκλήσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

«Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για αναβλητικότητα και στασιμότητα, στην Ευρώπη και εδώ», κατέληξε.

Αμέσως μετά τα δύο καλωσορίσματα, άνοιξε ο κύκλος των οκτώ θεματικών συζητήσεων.

Η πρώτη θεματική ενότητα, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη, θέτει το ερώτημα «Πού πορεύεται η Ευρώπη (και η Ελλάδα); Προκλήσεις ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής» με τη συμμετοχή των:

  • Paolo Gentiloni, Επίτροπος Οικονομίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πρωθυπουργός της Ιταλίας (2016-2018)
  • Γιώργου Χουλιαράκη, Οικονομικός Σύμβουλος, Τράπεζα της Ελλάδος, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (2015-2019)
  • Νίκου Βέττα, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Φαίης Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών, διαΝΕΟσις
  • Ευγενίας Φωτονιάτα, Συντονίστρια Κύκλου Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάλυσης, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών, ΕΝΑ.

Τις εργασίες της διήμερης Διάσκεψης μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του “Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας”: intsipras.gr

Βράβευση του Antonio Guterres

Για τις 5:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η τελετή βράβευσης του Antonio Guterres, Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Οι κύριοι Τσίπρας και Ζάεφ θα του απονείμουν το Βραβείο Ειρήνης των Πρεσπών λόγω της συμβολής του στην επίλυση του ονοματολογικού, ως Ειδικού διαμεσολαβητή ΟΗΕ (1994-2019).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v