Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Θα ζημιώσει τη χώρα ο Μητσοτάκης με την πρόωρη αποπληρωμή €8 δισ.

«Για ποιο λόγο την ώρα που η ΕΚΤ έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού (ήδη προχώρησε σε -0,25%) ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει σε αυτήν την κίνηση που θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα;», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης: Θα ζημιώσει τη χώρα ο Μητσοτάκης με την πρόωρη αποπληρωμή €8 δισ.

Ανάρτηση για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg και το σχέδιο για πρόωρη αποπληρωμή δανείων 8 δισ. ευρώ δημοσίευσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «σήμερα σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόωρη αποπληρωμή δανείων της χώρας ύψους οκτώ δις ευρώ έως το 2028. Αυτά τα δάνεια έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού τριμήνου Euribor + 0,5%.

Τα 5 δις ευρώ θα δοθούν από το σκληρό μαξιλάρι της χώρας και τα 3 δις ευρώ από ταμειακά διαθέσιμα.

Για ποιο λόγο την ώρα που η Ευρωπαΐκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού (ήδη προχώρησε σε -0,25%) ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει σε αυτήν την κίνηση που θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα;

Γιατί αρνείται πεισματικά να επενδύσει στην Υγεία, στη Στέγαση, που έχουν πολύ μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση από αυτά που αποπληρώνει πρόωρα;»

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v