Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Προτάσεις για επιτροπές ή και δημοψήφισμα για «ενιαία κεντροαριστερά»

Προτάσεις από εξωκοινοβουλευτικά στελέχη εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Προτάσεις για επιτροπές ή και δημοψήφισμα για «ενιαία κεντροαριστερά»

Με μεμονωμένες προτάσεις παρεμβαίνουν στη συζήτηση για “ανασύνθεση της κεντροαριστεράς” στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή των συνεδριάσεων των οργάνων.

Δεδομένου ότι οι επισπεύδοντες δεν είναι βουλευτές και, άρα, δεν μπορούν να παρέμβουν στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, δημοσιοποιούν ή διαρρέουν τις θέσεις τους.

Ο Χρήστος Σπίρτζης προτείνει να συσταθεί επιτροπή που θα προωθήσει την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την έναρξη διαβούλευσης για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο ίδιος εμφανίζεται από καιρό υπέρμαχος της “ανασύνθεσης της προοδευτικής παράταξης”, ενώ, κατά τις πληροφορίες, δεν υιοθετεί πρόταση των Γιάννη Ραγκούση, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Κώστα Ζαχαριάδη για εσωκομματικό δημοψήφισμα με θέμα την ενιαία κεντροαριστερά.

Τα τρία αυτά στελέχη φέρεται να προτείνουν αυτή την τακτική, την οποία θα θέσουν στα κομματικά όργανα, όταν τα συγκαλέσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της προοδευτικής συνεργασίας τάχθηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αλλά σε σαφώς διαφορετικό πλαίσιο που δεν οδηγεί σε νέο σχήμα με νέο επικεφαλής.

Ο ίδιος ο κ.Κασσελάκης τόνισε σήμερα ότι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εντός Βουλής μπορεί να ξεκινήσει με κοινές προτάσεις νόμου, αλλά και με συνδιαμόρφωση του αιτήματος να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Ο.Γεροβασίλη: Με πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ η προοδευτική συνεννόηση

Για «συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εναλλακτικής πρότασης» μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «η ίδια η κοινωνία μας δείχνει ότι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων».

Διευκρίνισε ωστόσο: «Εγώ, ως μέλος, στέλεχος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προφανώς θέλω αυτές οι πρωτοβουλίες να παρθούν μέσα από το κόμμα μου, προκειμένου να ανοίξει αυτός ο διάλογος για να δώσουμε την πραγματική λύση στον ελληνικό λαό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v