Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά διαψεύδουν σενάρια ενοποίησης των κοινοβουλευτικών ομάδων

Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σημειώνουν πηγές του κόμματος. Τι υποστηρίζει η Νέα Αριστερά.

ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά διαψεύδουν σενάρια ενοποίησης των κοινοβουλευτικών ομάδων

Σε διάψευση δημοσιεύματος περί “συγκόλλησης” των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Νέας Αριστεράς ώστε να πάρουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, προχώρησαν τα δύο κόμματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα (στην “Απογευματινή”) η ιδέα για το εν λόγω “Kόλπο Grosso” ανήκει στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος μάλιστα πρότεινε στην Έφη Αχτσιόγλου να αναλάβει θέση αντιπροέδρου στο νέο “σχήμα”.

“Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ‘Απογευματινή’ και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου”, απαντά η ΝΕ.ΑΡ.

Προσθέτοντας: “Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές. Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα”.

Και καταλήγει: “Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος”.

Χ. Τρικούπη: Ανεδαφικά σενάρια

Για “ανεδαφικά” σενάρια κάνουν λόγο “κύκλοι” της Χ.Τρικούπη. “Τα σενάρια, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η συζήτηση για την κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v