Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπλε, δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές

Η αντιπολίτευση επιδιώκει «να τραυματιστεί η ΝΔ και να κοντύνει ο Μητσοτάκης», υποστήριξε μιλώντας στο Σύνταγμα. «Η ΝΔ θα είναι πάλι η μεγάλη νικήτρια και όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε». Δεν έδωσαν το «παρών» Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπλε, δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές

Κάλεσμα στους πολίτες να εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ στις ευρωεκλογές της Κυριακής απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα.

Απόντων των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά (είναι στη Μεσσηνία), ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε για μία ακόμη φορά μήνυμα σταθερότητας στον τόπο, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και άσκησε έντονη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η Αθήνα στέλνει μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μήνυμα ευθύνης και νίκης που πρέπει να ακουστεί ακόμη πιο ηχηρά στην κάλπη, να είναι όλη η Ελλάδα μπλε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία.

«Δυνατή ΝΔ σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» είπε, και προσέθεσε ότι «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη βάζοντας το συμφέρον της χώρας μας πάνω από το κομματικό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

"Εμείς καθιερώσαμε τον Έβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δισ ευρώ που φέραμε στη χώρα από το ταμείο Ανάκαμψης" είπε ο κ. Μητσοτάκης, και υπογράμμισε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν με ένα σχέδιο δράσης "απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν την Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την διακοπή της χρηματοδότησης δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόμματα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια" είπε.

«Εμείς είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, και επισήμανε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια. "Από την αντιπολίτευση ακούμε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα ανατροπή. Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η ΝΔ, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του Μετρό, και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο;" αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε "τυφλωμένη" την αντιπολίτευση η οποία όπως είπε- επιδιώκει "να τραυματιστεί η ΝΔ και να κοντύνει ο Μητσοτάκης, και οι ίδιοι εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Σηκώνουμε το γάντι η ΝΔ θα είναι πάλι η μεγάλη νικήτρια και όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε" τόνισε.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «πρέπει να σκεφτόμαστε από που ξεκινήσαμε, να μην ξεχάσουμε την μεγάλη πρόοδο που διανύσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Σήμερα η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη. Είχα πει πρώτη μου προτεραιότητα η μείωση της ανεργίας, δημιουργήσαμε 400.000 νέες θέσεις εργασίας, οι πολίτες ανακουφίστηκαν από τη μείωση 50 φόρων. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια παραμένει, οι πρόσφατοι δείκτες μας κάνουν αισιόδοξους αλλά δεν μας ικανοποιούν, θέλω να πιστεύω ότι και εδώ τα δύσκολα αρχίζουν να φεύγουν. Η Ελλάδα του 2004 είναι μια πολύ καλύτερη Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όσα πετύχαμε δεν αξίζει να παιχτούν στα ζάρια από ορισμένους. Πετύχαμε μικρές και μεγαλύτερες καθημερινές νίκες, η χώρα κινείται στον σωστό δρόμο, γίνονται πολλά αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα, αν κάποτε αυτή η παράταξη πάλεψε για να μείνουμε Ευρώπη, τώρα είμαστε Ευρώπη».

Αυτή την τροχιά, όπως είπε, «προσπαθεί να ναρκοθετήσει η αντιπολίτευση. Προσωπικά ως πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να γυρίσει πίσω, δεν θα τάξω ποτέ υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, όπως τα 45 δις του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι άλλοι τάζουν συντάξεις 4.000 ευρώ και στη μέση ένας τρίτος που μιμείται τον δεύτερο. Είναι μια Βαβέλ, κομιστής αναξιοπιστίας, που θέλει να ναρκοθετήσει την τροχιά προόδου, αναβιώνοντας τον λαϊκισμό των παροχών. Για αυτό, δεν μιλούμε για τον κ. Κασσελάκη και το άφαντο Πόθεν Έσχες του, τον κ. Ανδρουλάκη που δηλώνει προοδευτικός, αλλά αρνείται κάθε βήμα εκσυγχρονισμού και για τους τηλε-εμπόρους της εθνικής ευαισθησίας και της πίστης. Την επόμενη μέρα πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα και να αντιλαμβανόμαστε ποιοι θέλουν να πατήσουν φρένο στις μεταρρυθμίσεις και ποιοι γκάζι».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «δικός μας αντίπαλος είναι τα πραγματικά προβλήματα, για να τα αντιμετωπίσουμε οφείλουμε και πάλι να κλείσουμε την πόρτα στα λεφτόδεντρα και σε αυτούς που θέλουν να πριονίσουν το ανάστημα της χώρας σε όσα μας περιμένουν. Θέλω να υπηρετώ τον τόπο με την δική σας εντολή, χωρίς αστερίσκους. Μετά τη Κυριακή δεν πρέπει να αναλωθούμε στα εκλογικά μας ποσοστά», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα εθνικά μας θέματα, τόνισε ότι «ο δρόμος τόσο των Σκοπίων όσο και των Τιράνων για τις Βρυξέλλες περνά αναγκαστικά από την Αθήνα, ενώ με την Τουρκία θέλουμε να συνεργαζόμαστε και να συνομιλούμε χωρίς εντάσεις».

Αναφορικά με τη εκλογή της Ελλάδας στον ΟΗΕ, όπως ανέφερε, «είναι απόδειξη του παγκόσμιου κύρους που, πλέον διαθέτει. Και ένας ακόμη λόγος ότι το διεθνές πρόσωπο της χώρας πρέπει να υποστηρίζεται από εσωτερική συνοχή κι όχι πολυκερματισμό».

Η Ελλάδα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρέπει να παραμείνει η χώρα που εκπέμπει σιγουριά και προοπτική. Δεν κλείνουμε τα μάτια στην κόπωση και στην απογοήτευση. Όμως δεν πρέπει να τις αφήσουμε να γίνουν βαρίδια στην άνοδο του τόπου. Εχθρός της τελευταίας στιγμής είναι ο εφησυχασμός ότι όλα έχουν κριθεί. Λάθος! Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις - οι κάλπες το πρωί της Κυριακής θα είναι και πάλι άδειες. Πηγαίνουμε νωρίς στα εκλογικά κέντρα για να ξαναβρεθούμε με όσους συγκρότησαν το πλατύ ποτάμι του δημιουργικού εκσυγχρονισμού. Ζητούμε εντολή ευθύνης και συνέχειας, για λιγότερες καθυστερήσεις και περισσότερες μεταρρυθμίσεις, το οφείλουμε στα 50 χρόνια δημοκρατίας που γιορτάζουμε μαζί με τα 50 χρόνια της ΝΔ. Να ντύσουμε και πάλι στα μπλε όλη τη χώρα με μια νίκη που θα κάνει πράξη τον στόχο μας να βρεθούμε σταθερά κοντά στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v