Κασσελάκης: Μήνυμα την Κυριακή γιατί το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον «βρώμικο πόλεμο» που του κάνουν και προειδοποίηση με δύο αποδέκτες: «Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ». Θερμό καλωσόρισμα στον παρόντα Α. Τσίπρα.

Κασσελάκης: Μήνυμα την Κυριακή γιατί το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια

Το μήνυμα “όχι στην αλαζονεία του 41%’ το στέλνουμε την Κυριακή, μετά το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια καθώς δεν υπάρχουν άλλες εκλογές.

Αυτό το κεντρικό διακύβευμα παρουσίασε εκ νέου, όπως είπε, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρών ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, με τον διάδοχο του να γνωστοποιεί στην αρχή της ομιλίας του προκαλώντας θερμά χειροκροτήματα και συνθήματα: “πήρα τηλέφωνο τον Αλέξη να τον καλέσω στην αποψινή συγκέντρωση και με αποστόμωσε: ‘πώς είναι δυνατόν να λείπω;’. Ακριβώς: πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της;”.

Ο κ. Κασσελάκης, έχοντας γράψει μόνος του σχεδόν ολόκληρη την ομιλία του, ξεκίνησε με μία…διάσημη φράση για να κάνει τη σύνδεση με τον ταραγμένο Σεπτέμβριο που εξελέγη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ: “Με λένε Στέφανο και έχω κάτι να σας πω. Έτσι γνωριστήκαμε πριν από λίγους μήνες. Ήξερα ότι θα επιστρέψω από την Αμερική, δεν ήξερα το πώς και το πότε, ήξερα το γιατί. Και ήλθε ο Αλέξης Τσίπρας να μου προτείνει να μπω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ”.

Δεν απέφυγε μάλιστα και την αυτοκριτική για “κάποιες υπερβολές” στον λόγο του: “Μπορεί κάποιες στιγμές να υπερέβαλα, αλλά ποτέ δεν κρύφτηκα. Από την πρώτη στιγμή σας είπα: αυτός είμαι, αυτός είναι ο άνθρωπος μου, αυτό είναι το σπίτι μου, θέλετε να πάμε μαζί;”.

Για άλλη μία φορά, άσκησε αιχμηρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη… δια της πλαγίας: αναφερόμενος στον πόλεμο που δέχεται από “το βρώμικο σύστημα προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη” για το πόθεν έσχες του, προκάλεσε τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης: “Καταθέστε τα πόθεν έσχες σας να δούμε πού θα κρυφτούν τα πιστόλια και οι περούκες σας. Δεν σας τα είπαν καλά, εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, εμένα δεν με κρατάτε από πουθενά”.

Ειρωνεύθηκε μάλιστα ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι “η οικογένειά του έσκαβε χωράφι και έβρισκε αρχαία, ο ίδιος μπήκε στη Βουλή κληρονομικά, δεν έχει καταθέσει πόθεν έσχες δύο χρόνια και κρατάει την πλατφόρμα κλειστή. Η Δικαιοσύνη θα λάμψει, εμείς δεν είμαστε λαμόγια”.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε (θετικά) τόσο στις εμβληματικές μορφές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεχίζοντας τα ανοίγματα του αλλά και επιχειρώντας αντίστιξη με τους πολιτικούς απογόνους τους.

“Η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ‘η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες’, ήταν ιστορική επιλογή, όπως και το ‘ανήκουμε στη Δύση’ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τι ακούμε τα τελευταία χρόνια; ‘Εμείς μετράμε στρέμματα εσείς φέρετρα’, ‘δεν υπάρχει μελέτη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ’, ‘είναι ντροπή και ντρέπομαι που λέτε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο’, ‘είναι δυνατόν εγώ να παρακολουθώ τους υπουργούς μου;’”.

Και πρόσθεσε: “Στήθηκε ένα αδίστακτο σύστημα προπαγάνδας, για να ανεβάσουν τον κ. Μητσοτάκη στην εξουσία και, όπως ο είπε ο Βορίδης, να απαγορεύσουν στην Αριστερά να ξαναφτάσει στην εξουσία, να καταρρακώσει το αίσθημα του λαού ώστε να αρκείται στο λίγο και να φιλάει το χέρι του ηγεμόνα που το δίνει ψίχουλα. Με τα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία να δολοφονούν χαρακτήρες, όπως έκαναν πριν με τον Αλέξη και τώρα με εμένα”.

“Μα τον Θεό, αυτή είναι η αριστεία της ΝΔ”

Ιεραρχώντας τα “εγκλήματα” της κυβέρνησης, επιφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών, με αφορμή, όπως είπε, την παραδοχή του εμπειρογνώμονα ότι “το κράτος δεν μπορεί ακόμα να επιβεβαιώσει πόσοι είναι οι νεκροί”.

Ενώ για το μοντάρισμα στο ηχητικό ώστε να παρουσιαστεί αμέσως η τραγωδία ως “ανθρώπινο λάθος”, ρώτησε με νόημα: “ποιος έχει τη δύναμη να παραγγείλει τέτοιο μοντάρισμα;”.

Ως “δεύτερο έγκλημα” παρουσίασε την ακρίβεια: “οι Έλληνες έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι μετά την Βουλγαρία, κι αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει η Eurostat”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση διαλέγει τους κερδοσκόπους και αφήνει την κοινωνία πίσω.

Το 41% λειτουργεί ως άλλοθι διαρκείας. Σημαίνει εξαπατώ μετρώντας τη φέτα στο μισό κιλό και λέγοντας ότι “το απορρυπαντικό στη Γερμανία δεν είναι τόσο καλής ποιότητας”. Μα τον Θεό, αυτή είναι η αριστεία της ΝΔ”, κατέληξε, παραπέμποντας και “στην εξήγηση του πρωθυπουργού το ρεύμα είναι πανάκριβο επειδή δεν φύσηξε πολύ τον Μάιο”.

Κάλεσε εκ νέου του πολίτες δε, “πριν ψηφίσετε να μιλήσετε με τον λογιστή σας”.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις καθημερινές αναφορές του κ.Μητσοτάκκη για το πόσο κοντά βρίσκεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του στην Ευρώπη, είπε: “Οι Ευρωπαίοι του στρώνουν το χαλί όταν πάει να αγοράσει όπλα. Μην νομίζετε, και τους τριτοκοσμικούς μονάρχες έτσι τους υποδέχονται”.

Για να προσθέσει αμέσως, ότι “η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά θέλει αμυντικό πρόγραμμα, αλλά δεν θέλει να ακούει “δεν έχουμε χρήματα” για τις κοινωνικές ανάγκες’”.

Μετά την εκτενή αναφορά στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και των πολιτών, αλλά και στις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γι΄ αυτά, ο κ.Κασσελάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο διακύβευμα των ευρωεκλογών σε ευρωπαϊκή κλίμακα. “Στην έκρηξη της ακροδεξιάς στην Ευρώπη φτάσαμε διότι στην κορυφή της ευρωπαϊκής πυραμίδας βρίσκονται οι δήθεν ευρωπαϊστές του ΕΛΚ που δεν ακούν τα αιτήματα και τις ανάγκες λαών. Σκεφτείτε σ΄ αυτό το κλαμπ να μπουν και οι ακροδεξιοί”.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στη Δυτική Όχθη, αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις να μην πάει: “αλλά αριστερός είναι να είσαι εκεί που δίνονται οι μάχες, όχι στην πολυθρόνα σου, γι΄ αυτό πήγα στην Παλαιστίνη, παρά τις πιέσεις που υπήρξαν”, είπε.

Και απάντησε στα συνθήματα των συγκεντρωμένων: “Για να υπάρξει λευτεριά στην Παλαιστίνη πρέπει πρώτα να υπάρχει ζωή στην Παλαιστίνη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v