Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα θύελλα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕ.ΑΡ. για τους ελέγχους στο πόθεν Μητσοτάκη

Βαριές αιχμές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Οικονόμου κατά Ν. Βούτση, Γ. Βαρεμένου και Τ. Χριστοδουλοπούλου για τη στάση τους επί προεδρίας του πρώτου. «Αθλιότητες, θα δώσει λόγο» η απάντηση.

Νέα θύελλα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕ.ΑΡ. για τους ελέγχους στο πόθεν Μητσοτάκη

Νέο θέμα αντιπαράθεσης που αφορά κυρίως τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και των πρώην στελεχών του που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά, άνοιξε η αιχμή στελέχους της Κουμουνδούρου για τον πρώην πρόεδρο και την πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής επί κυβέρνησης Τσίπρα, Νίκο Βούτση και Τασία Χριστοδουλοπούλου, αντίστοιχα, καθώς και στον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργο Βαρεμένο.

Πρόκειται για τη δήλωση του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου (στο Action 24) ότι υπάρχουν σκιές στους ελέγχους πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του, επί προεδρίας Βούτση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπήρξαν και κάποιες “συναλλαγές”, υπονοώντας ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου για λόγους προσωπικού ενδιαφέροντος χειρίστηκε πλημμελώς την υπόθεση με το πόθεν έσχες του σημερινού πρωθυπουργού. (σ.σ. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση διορισμού της κόρης της κ. Χριστοδουλοπούλου σε θέση στη Βουλή, εξαιτίας της οποίας, όταν έγινε γνωστή, έμεινε εκτός του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019).

Ο κ. Οικονόμου έβαλε στο κάδρο και τον τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, δεδομένου ότι ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής. Και τα τρία στελέχη (Βούτση, Χριστοδουλόπουλου, Βαρεμένος) αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στη διπλή διάσπαση του φθινοπώρου και αποτέλεσαν ιδρυτικά μέλη της Νέας Αριστεράς.

«Αθλιότητες»

Η αντίδρασή τους στις αιχμές του κ. Οικονόμου ήταν, όπως αναμενόταν, σκληρή. Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής “αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία” και ότι “δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής”.

Κάλεσε δε, τα στελέχη που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ “και σιωπούν”, να πάρουν θέση, ενώ καταλόγισε άγνοια στον κ. Κασσελάκη για το πώς γίνονται οι έλεγχοι.

Ο κ. Βαρεμένος μίλησε για “αθλιότητες Οικονόμου” και προειδοποίησε ότι “θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει”. Με τη σειρά του, κάλεσε τον κ. Κασσελάκη “να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου”.

Α. Χαρίτσης: Στοιχεία τραμπισμού

Για “αθλιότητες” και “στοιχεία τραμπισμού” κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις δηλώσεις του κ.Οικονόμου.

"Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει μάθει αλλιώς στην Αμερική αλλά εδώ δεν περνάνε αυτά. Με αυτές τις αθλιότητες έχει καταφέρει να μετατοπίσει τα προβλήματα και να μην μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΕ.ΑΡ.

“Άδειασμα” από Β.Κεχαγιά

Η εκπρόσωπος του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, πάντως, “άδειασε” τον κ.Οικονόμου: "Οι απόψεις του για το συγκεκριμένο θέμα αφορούν τον ίδιο και ο καθένας εξ ημών κρίνεται γι' αυτά που λέει και υποστηρίζει”, δήλωσε στις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της χθες.

Επιχειρώντας δε, να βάλει “τελεία” στο θέμα (προς το παρόν…), πρόσθεσε: "Εμείς απαντήσαμε στις προκλήσεις και των ΜΜΕ αλλά και του κ. Μητσοτάκη, καταθέτοντας με απόλυτη διαφάνεια το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει να κρύψει τίποτα. Να κάνει και ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο: να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2022 και το 2023, καθώς στη συγκεκριμένη διετία, με βάση τα ρεπορτάζ, η ακίνητη περιουσία του έχει αυξηθεί".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v