Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση της συσπείρωσης βασικός στόχος της ΝΔ

Επιμένει στο δίλημμα σταθερότητας του τόπου. Κρατά ψηλά το θέμα του πόθεν έσχες Κασσελάκη. Οι μεταρρυθμίσεις, η οικονομία και η ανησυχία για την αποχή.

Αύξηση της συσπείρωσης βασικός στόχος της ΝΔ

Το θέμα του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη εξακολουθεί να κυριαρχεί στον πολιτικό διάλογο κατά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα και στη ΝΔ επιχειρούν να αξιοποιήσουν τα «τρωτά» που διαπιστώνουν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ουσιαστικά, με βάση και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τον έχουν επιλέξει ως τον βασικό τους αντίπαλο και στοχεύουν σε πλήγματα της τελευταίας στιγμής σε βάρος του.

Εκ των πραγμάτων η πόλωση έχει ανέβει στα ύψη και ζητούμενο για την Πειραιώς είναι να ανέβει στον μέγιστο δυνατό βαθμό η συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων. Περιθώρια, όπως αναγνωρίζουν, υπάρχουν πολλά και για το σκοπό αυτό στοχεύουν στο θυμικό και το συναίσθημα του νεοδημοκράτη ψηφοφόρου, ζητώντας του να δει την «μεγάλη εικόνα» και να εμπιστευτεί ξανά τη ΝΔ.

«Σηκώνουμε και το γάντι που έχει πετάξει η Αντιπολίτευση, η οποία λέει να πέσει ο Μητσοτάκης, να αμφισβητηθεί η Κυβέρνηση, να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Εμείς λέμε ναι, εδώ είμαστε, να δούμε τελικά, αν θέλουν οι Έλληνες πολίτες να αμφισβητηθεί η σταθερότητα», δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Απαντώντας σε όσους αμφισβητούν το θετικό πρόσημο στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, στελέχη της υπενθυμίζουν ότι μόνο την δεύτερη τετραετία, δηλαδή εδώ και έναν χρόνο, έχουν γίνει σημαντικές τομές, όπως ο Δικαστικός Χάρτης, τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, το Φορολογικό Νομοσχέδιο, το Ψηφιακό Φροντιστήριο και το Ψηφιακό Σχολείο. «Προφανώς έχουμε να κάνουμε πολλά γιατί έχουμε ακόμα τρία χρόνια», σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη.

Επιδόσεις στην οικονομία

Πολλά επενδύει το Μέγαρο Μαξίμου και στις κυβερνητικές επιδόσεις στην οικονομία, παρά την διαφορετική εικόνα που επιχειρεί να προβάλλει η αντιπολίτευση. Επικαλούνται, ανάμεσα στα άλλα, την μείωση της ανεργίας από το 17,5% που ήταν το 2019 στο 10,4%, τον κατώτατο μισθό που από 650 ευρώ έχει ανέβει στα 830 ευρώ και τη βελτίωση του μέσου μισθού (1.258 ευρώ από 1.046 ευρώ).

Έντονη είναι από την άλλη η ανησυχία για αποχή – ρεκόρ στις εκλογές της Κυριακής. Παραδοσιακά οι ευρωεκλογές έχουν αυξημένη αποχή, ενώ μία επιπλέον ιδιαιτερότητα αυτών των εκλογών είναι ότι δεν συμπίπτει με αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που αποτρέπει ακόμα περισσότερο κόσμο να συμμετέχει στη διαδικασία.

Όσον αφορά την περιουσιακή κατάσταση και το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, η ΝΔ και η κυβέρνηση τον στοχοποιούν για δύο «νέα ψέματα» που είπε χθες. Το πρώτο είναι ότι δεν μπορεί να κάνει δήλωση Πόθεν έσχες τώρα, γιατί δεν λειτουργεί η πλατφόρμα. Αυτό, όπως υποστηρίζουν, «δεν ισχύει στην περίπτωσή του. Ο ίδιος όφειλε να υποβάλει αρχική δήλωση σε 90 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του. Η υπάρχουσα πλατφόρμα είναι ανοιχτή και δέχεται κανονικά αρχικές αιτήσεις. Θα μπορούσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του το 2023 να την έχει υποβάλει ηλεκτρονικά. Το δεύτερο ψέμα, κατά την κυβέρνηση, αφορά την δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, αυτός θα καταθέσει άμεσα τα στοιχεία. Θυμίζουν ότι έχει πει ότι του λείπουν έγγραφα από την IRS (την αμερικανική φορολογική αρχή). «Πώς γίνεται να ισχύουν και τα δύο;», αναρωτιούνται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v