Πώς διαβάζει η κυβέρνηση το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη

Για ποιους λόγους τον εγκαλεί και τι του καταλογίζει. «Διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;», το ερώτημα του Μεγάρου Μαξίμου. Τι περιλαμβάνει το τελευταίο προεκλογικό τετραήμερο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πώς διαβάζει η κυβέρνηση το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη

Ένα επιπλέον «όπλο» στην προεκλογική φαρέτρα τους θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι διαθέτουν από χθες το βράδυ, με την ανακοίνωση από τον Στέφανο Κασσελάκη της περιουσιακής του κατάστασης.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην Κυβέρνηση είναι ότι η πίεση που ασκήθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του απέδωσε καρπούς και με το χθεσινό του «σόου», όπως το χαρακτηρίζουν, στη Θεσσαλονίκη, «εξέθεσε εαυτόν και γέννησε περισσότερα ερωτήματα από αυτά που υπήρχαν πριν και θα πρέπει να απαντήσει στους πολίτες».  

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον εγκαλεί τον κ. Κασσελάκη ότι παρουσίασε ένα μονοσέλιδο που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης.

Παράλληλα, τον κατηγορεί για:

  1. Παραδοχή εκ μέρους του ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου της κυβέρνησης Τσίπρα από το 2016.
  2. Αποφυγή δημοσιοποίησης συγκεκριμένων δικαιολογητικών, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον σύζυγό του.
  3. Ελλιπή στοιχεία, καθώς «εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS». 
  4. «Ψεύδη και χυδαίες συκοφαντίες» σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, ο οποίος «ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel». 

«Άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, διερωτώμενος για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;.. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια», σημείωσε και σε αυτό το ύφος θα κινηθεί η κυβέρνηση και τις υπόλοιπες μέρες έως και τις κάλπες της Κυριακής.

Προεκλογική εκστρατεία

Πεποίθηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βγει «λαβωμένος» από την χθεσινή κίνησή του, ενώ τον κατηγορούν ότι «δεν έχει πει απολύτως τίποτα για το πραγματικό αντικείμενο των ευρωεκλογών που είναι η θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός κάλεσε χθες τον κ. Κασσελάκη να πει «πώς οραματίζεται την Ευρώπη την επόμενη πενταετία.

  • Αν συμφωνεί ή όχι με την πρόταση της Ελλάδας για ένα κοινό αμυντικό ταμείο.
  • Αν θέλουμε ή αν δεν θέλουμε το επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά τα οποία είχε μέχρι σήμερα.
  • Αν συμφωνεί με τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.
  • Αν συμφωνεί με τις προτάσεις μας για αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
  • Σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην GUE, στα αριστερά άκρα του Ευρωκοινοβουλίου, με τα οποία κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί. Θα παραμείνει εκεί ή θα μετακινηθεί σε άλλη ευρωομάδα;».

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κορυφώνει την προεκλογική του εκστρατεία, προσδοκώντας στον επαναπατρισμό προβληματισμένων πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ, οι οποίοι ακόμα δηλώνουν αναποφάσιστοι.  

Σήμερα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία, μια πολύπαθη περιοχή από την περσινή θεομηνία. Μεταξύ άλλων, θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας στη Λάρισα και στη συνέχεια θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Μακεδονία, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου θα απευθύνει την τελευταία του προεκλογική ομιλία εκτός Αττικής. Αντίπαλός του εκεί εξακολουθούν να είναι τα μικρότερα δεξιά κόμματα, που τόσο στις περσινές εθνικές εκλογές όσο και στις δημοσκοπήσεις λαμβάνουν υψηλά ποσοστά.

Την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Γαλλία, προσκεκλημένος του Εμμανουέλ Μακρόν για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απόβαση της Νορμανδίας, ενώ το περιθώριο αυτών θα μεταβεί στο ναυπηγείο της Λοριάν όπου ναυπηγούνται οι τρεις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Μια επίσκεψη με εμφανή συμβολικό στόχο, την ανάδειξη του αισθήματος ασφάλειας και ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τρεις μόλις μέρες πριν από τις κάλπες.

Η προεκλογική εκστρατεία του πρωθυπουργού θα κλείσει την Παρασκευή με την ομιλία στο Σύνταγμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v