Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κόντρα Σκέρτσου-ΣΥΡΙΖΑ για τα φθηνά απορρυπαντικά «χαμηλότερης ποιότητας»

Για fake news κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Επικρατείας. Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το επίμαχο video.

Νέα κόντρα Σκέρτσου-ΣΥΡΙΖΑ για τα φθηνά απορρυπαντικά «χαμηλότερης ποιότητας»

Ευθεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον πρόεδρό της Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση κάνει τοξικό τον πολιτικό διάλογο με fake news».

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του EΡΤΝews, «Συνδέσεις» λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με το ψέμα» με αφορμή τα όσα δηλώνει για την οικονομία.

Σε ερώτηση για την προαναγγελία από πλευράς του κ. Στέφανου Κασσελάκη ότι θα προβεί απόψε σε ανακοίνωση της περιουσιακής του κατάστασης είπε πως όφειλε να ενημερώσει από τη στιγμή που ανέλαβε και εντός τριμήνου και εγγράφως, για την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης και όχι μόνο της φορολογικής.

«Το πόθεν έσχες είναι κάτι διαφορετικό. Αφορά την περιουσιακή κατάσταση στο σύνολο, μετοχές, μεταβιβάσεις και αφορά και την περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του, την οποία οφείλει επίσης να παρουσιάσει και να καταθέσει» είπε ο κ. Σκέρτσος υποστηρίζοντας ότι «λειτουργεί ως εξαίρεση που προσπαθεί να επιβάλει ως κανόνα». Επιπλέον, όπως δήλωσε, «δεν αρκεί όσα πει σήμερα στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης αλλά πρέπει να τα καταθέσει εγγράφως».

Απαντώντας γιατί οι τιμές στα προϊόντα παραμένουν στα ύψη δήλωσε ότι όσο πιο κλειστή είναι μια αγορά, μια οικονομία όπως η δική μας που τώρα ανοίγει υποδεχόμενη περισσότερες επενδύσεις, τώρα θα έχει περισσότερο ανταγωνισμό προς όφελος του καταναλωτή.

«Γίνονται πλέον πολύ σοβαροί έλεγχοι, συστηματικοί έλεγχοι, επιβάλλονται πρόστιμα και γι αυτό δεν λέει κουβέντα η αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος. Αναφορικά με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις κατηγορίες ότι άργησε η κυβέρνηση να αντιδράσει τόνισε ότι «ερχόμαστε πρώτοι να θέσουμε ένα ζήτημα για το οποίο υπάρχουν κενά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του (σ.σ. για τα προϊόντα που είναι φθηνότερα στο εξωτερικό γιατί είναι υποδεέστερης ποιότητας) ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για παραποίηση των λόγων του σχετικά με τους λόγους που αντίστοιχα προϊόντα σε άλλες χώρες πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές. «Δεν είπα σε καμία περίπτωση αυτό που λέει η αντιπολίτευση. Γι’ άλλη μια φορά κάνουν τοξικό τον προεκλογικό διάλογο με fake news. Aυτή είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Με ψέματα κινείται», επεσήμανε.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τα βάζει με πολυεθνικούς κολοσσούς στην προεκλογική περίοδο και εάν «εξαρτάται από κάποια συμφέροντα», όπως είπε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδου το βίντεο...

«Πρόκειται για Fake news. Εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο… Βρείτε το βίντεο» φώναζε σήμερα ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ, σχετικά με την επική δήλωσή του πως το ίδιο προϊόν στη Γερμανία πωλείται φθηνότερο απ’ ότι στην Ελλάδα γιατί διαθέτει υποδεέστερη σύνθεση, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θράσος των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Λες και ήταν δύσκολο να βρεθεί το επίμαχο στιγμιότυπο που τον εκθέτει για μία ακόμη φορά. Το ζήτησε όμως. Κι αφού το ζήτησε οφείλουμε να του το δώσουμε».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v