Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Μαθητευόμενος μάγος με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ο Κασσελάκης

«Θα έπρεπε να έχει ήδη καταθέσει το πόθεν έσχες του», τονίζει ο πρωθυπουργός. «Ένα υφολογικό νήμα συνδέει Τσίπρα και Κασσελάκη, με τοξικότητα και ανεδαφικές υποσχέσεις». Η αντίδραση Κασσελάκη.

Μητσοτάκης: Μαθητευόμενος μάγος με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ο Κασσελάκης

«Υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση αδιαφορίας για τις ευρωεκλογές, που παρατηρείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha. Στις κάλπες της Κυριακής, όπως είπε, «ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές. Έχει σημασία ποιες συμμαχίες θα διαμορφωθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει σημασία οι ευρωβουλευτές να εκπροσωπούν τη χώρα φορώντας πρώτα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Το λέω γιατί δυστυχώς κάποιοι στην τελευταία πενταετία ζήτησαν να κοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «απαράδεκτη πρακτική» των πολυεθνικών εταιρειών να τιμολογούν διαφορετικά τα προϊόντα τους και στην επιστολή που έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να κάνει κάτι η Ευρώπη. «Θα πίστευα ότι θα μπορούσε να υπάρξει σύμπνοια στο πολιτικό μας σύστημα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για έναν «νέο πολιτικό αρχηγό, που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε εθνική κάλπη. Η δική μου κριτική είναι πρωτίστως πολιτική, δεν έχω αναδείξει το στυλ που πολιτεύεται, δικαίωμά του. Όταν έρχεται και προτείνει μέτρα που κοστολογούνται σε 45 δισ. ευρώ στην τετραετία, η χώρα θα γυρνούσε πίσω σε καθεστώς επιτήρησης. Το τελευταίο που θέλουν οι πολίτες είναι έναν μαθητευόμενο μάγο που θα τους τάξει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Για το πόθεν έσχες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «θα έπρεπε να το έχει καταθέσει ήδη. Το δικό μου έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά εδώ και 20 χρόνια, η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσαλέα από την προηγούμενη κυβέρνηση, τα δικά μου περιουσιακά στοιχεία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε. Μας λέει ο κ. Κασσελάκης ότι είναι ο μόνος έντιμος, υπονοώντας ότι όλοι οι άλλοι έχουν "λερωμένοι τη φωλιά τους". Έχει σημασία και το πώς θα καταθέσει το πόθεν έσχες του μέσα από μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη, θα το δούμε».

Στη σύγκριση «Τσίπρας ή Κασσελάκης», ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος από τότε που ελέγχθηκα, δώσαμε σκληρές μάχες, οι πολίτες επέλεξαν εμένα για πρωθυπουργό σε δύο αναμετρήσεις. Ο κ. Κασσελάκης είναι καινούργιος, όμως διακρίνω ένα υφολογικό νήμα που τους συνδέει. Υπάρχει πολύ μεγάλη τοξικότητα και μια έφεση για ανεδαφικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι να γίνει σύντομα. Οι πολιτικοί αποχωρούν με δύο τρόπους, είτε γιατί ο λαός το επιλέγει είτε γιατί το κρίνουν οι ίδιοι. Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας γι’ αυτό που θα έχει γίνει εντός της τετραετίας. Και να μου προτεινόταν μια θέση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχθώ ευρωπαϊκό αξίωμα».

Ερωτηθείς για το θέμα των Τεμπών, σημείωσε: «Ήταν μια εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους, οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων να εξασφαλίσουμε ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτή τη φορά με άλλους ρυθμούς, έχουμε 34 κατηγορούμενους, η Πολιτεία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διευκολύνει τη δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει η δίκη σε χρόνο-ρεκόρ. Σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν πολιτικές ποινικές ευθύνες, δεν έχουν παρά να τις στοιχειοθετήσουν και να έρθουν στη Βουλή. Τότε η Βουλή έχει υποχρέωση να απαντήσει. Κάποιοι εργαλειοποιούν την τραγωδία. Στην απόφαση για να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής ο Κώστας Καραμανλής, αποφάνθηκαν κατά κάποιο τρόπο και οι ίδιοι οι πολίτες της εκλογικής περιφέρειάς του. Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η κουβέντα περί μυστικής σύσκεψης, είναι βαθιά προσβλητικό. Την ώρα που έπρεπε να ανασύρουμε νεκρούς, το μέλημά μας θα ήταν η συγκάλυψη; Όποια απόφαση πάρθηκε, ήταν απόλυτα επιχειρησιακή. Δεν έχει κανείς δικαίωμα προνομιακής σχέσης με συγγενείς και τον πόνο τους, και εγώ τους συναντάω, τους λέω την άποψή μου και οι ίδιοι θα κρίνουν. Με τον κ. Πλακιά δεν μίλησα μόνο μία φορά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «θέλουμε να διευρύνουμε το πρόγραμμα "Σπίτι μου", απομένει μια οριστικοποίηση διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε. για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση, θα το επεκτείνουμε και σε ζευγάρια μεταξύ 40 και 50 ετών».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «απολύτως ενορχηστρωμένη επίθεση στη σύζυγό μου. Είναι άδικο, πρόστυχο, ανέντιμο να κυνηγάς οικογένειες, γυναίκες και παιδιά. Αυτό που αποκαλούμε "πολακισμός" ως αφόρητη έφεση σε τοξικότητα με fake news, δυστυχώς συνεχίζεται και από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Η Μαρέβα έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη γραμμή, άλλαξε καριέρα για να κάνει κάτι που δεν θα μου δημιουργούσε πρόβλημα. Ε, όχι και να την πυροβολούν με αυτόν τον τρόπο».

Κασσελάκης: Πρωθυπουργός των ψεμάτων 

Ενημερώνω τον πρωθυπουργό των ψεμάτων ότι η προθεσμία για την υποβολή του πόθεν έσχες μου είναι η 1η Ιουλίου. Είναι προσωπική μου επιλογή να παρουσιάσω στους πολίτες τα πλήρη περιουσιακά μου στοιχεία πριν από τις Ευρωεκλογές, απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ας περιμένει λίγες ώρες, ως την ομιλία της Θεσσαλονίκης. Η βραδιά θα έχει εκπλήξεις και για τον ίδιο.

ΥΓ: Τοξικότητα = Εισαγόμενος πρόεδρος, προδοσία, βδέλλες, εθνική εξαίρεση, ανθρωπάκια, κάφροι. Λεξιλόγιο συνυφασμένο με τον ίδιο και τους υπουργούς του.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v