Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στο κάδρο που στήνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΕ.ΑΡ

«Το προσκλητήριο έχει σταλεί στους προοδευτικούς πολίτες, όχι στις ηγεσίες». Απάντηση-καρφί για τη στροφή των επικριτών τους στη life style τακτική. Τα ψέμματα, η αλαζονεία του 41% και η αποχή.

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στο κάδρο που στήνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΕ.ΑΡ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει αυτοδύναμος, δεν θα είναι μέσα στο κάδρο που στήνουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Νέα Αριστερά. Αυτή την απάντηση έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη (Star), ερωτηθείς για τις επαφές και τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει τα δύο προαναφερθέντα κόμματα για την Κεντροαριστερά.

“Το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει σταλεί στους προοδευτικούς πολίτες”, τόνισε, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι η όποια συζήτηση για προοδευτική διέξοδο δεν θα γίνει σε επίπεδο ηγεσιών.

Παρέπεμψε, επίσης εκ νέου, στη νέα δομή που θα αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου του (σ.σ. το φθινόπωρο) “ανοίγοντας τις πόρτες του στον προοδευτικό κόσμο”.

Μιλώντας για τον νέο τρόπο πολιτικής λειτουργίας, ανέφερε ως παράδειγμα το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος: “δεν θα το επεξεργαστούμε λίγες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές, αλλά από την επομένη των ευρωεκλογών, ενώ όλοι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σ΄αυτό μέσα από την πλατφόρμα isyriza.gr", είπε.

Στη γνωστή παρατήρηση ότι οι αντίπαλοι από τον κεντροαριστερό χώρο τον κατηγορούν για “τακτική life style”, ο κ.Κασσελάκης υπενθύμισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης “εμφανίσθηκε χθες σε ανάλογη εκπομπή της κ.Τσιμτσιλή” και ότι “έκανε και μία αποτυχημένη προσπάθεια στο ΤikΤok”, ενώ για τη Νέα Αριστερά είπε ότι ξεκίνησε με κλεμμένες έδρες την πορεία της.

“Ακόμα και ο κ.Κουτσούμπας έκανε TikTok”, πρόσθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι τον αφορά, τόνισε πως αξιοποιεί όλα τα μέσα επικοινωνίας για να κάνει γνωστές τις θέσεις του “όπως και τη συνέντευξη που κάνουμε αυτή τη στιγμή”.

Ανατροπή, ψέμματα και κ.φον ντερ Λάιεν

- Για τις προβλέψεις περί υψηλής αποχής στις ευρωεκλογές, ο κ.Κασσελάκης απάντησε: “Προφανώς με προβληματίζει η αποχή. Σε μεγάλο βαθμό η κοινωνία, οι νέοι, βρίσκονται σε παραίτηση, με την ατομική ευθύνη έχουν ξεχάσει τη συλλογικότητα, νιώθουν ότι είναι αφημένοι στην τύχη τους. Έχουμε ανάγκη μία νέα σχέση πολιτικών-πολιτών ώστε να υπάρξει πάλι ενδιαφέρον”.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να βάλουν τέλος “στην αλαζονεία του 41%”, ενώ στην ερώτηση γιατί ζητάει “ανατροπή” παρότι η κυβέρνηση εξελέγη πριν από ένα χρόνο, απάντησε: “Ανατροπή διότι η κυβέρνηση είπε ψέμματα στις περσινές εκλογές. Είπε ψέμματα για το έγκλημα των Τεμπών, για τις μειώσεις φόρων, για το δήθεν οικονομικό θαύμα, για την Υγεία”.

- Αναφερόμενος στην “περιβόητη”, όπως την χαρακτήρισε, επιστολή του κ.Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια, παρατήρησε σκωπτικά: “Γιατί έστειλε την επιστολή λίγο πριν από τις ευρωεκλογές; Γιατί δεν της είπε τίποτα όταν την φιλοξένησε στο σπίτι του στα Χανιά; Και τι της ζητάει, να απαντήσει η κ. Φον ντερ Λάιεν για ποιο λόγο τα δικά μας προϊόντα είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα απ΄όσο στο Βέλγιο, όπως το τυρί φέτα;”

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v