Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Κίνηση αντιπερισπασμού της κυρίας Ακρίτα η αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου

«Ούτε αύξηση φορολογικών συντελεστών ούτε θέσπιση φόρου του λίπους». «Ας κάτσει ο κ. Σπηλιωτόπουλος να διαβάσει τι σημαίνει τρομοκρατία». «Η λογική της πλειοδοσίας ξεκίνησε επί Ανδρέα Παπανδρέου». «Κάθε τι εμπλουτίζει τη δικογραφία με υλικό, βοηθά την υπόθεση για τα Τέμπη».

Μαρινάκης: Κίνηση αντιπερισπασμού της κυρίας Ακρίτα η αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου

«Επί της αρχής το να συζητάμε για την καθημερινότητα είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο. Αυτό δεν συμβαίνει όμως από την αντιπολίτευση, που ακολουθεί δύο στρατηγικές: τάζει στους πάντες τα πάντα και χρησιμοποιεί fake news». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τις αναφορές στο θέμα της ακρίβειας.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, «αν στο θέμα της φέτας συνέκρινε ο πρωθυπουργός διαφορετικές ποσότητες διαφορετικών προϊόντων, θα εξαπατούσε τους πολίτες. Δεν το έκανε. Ο κ. Κασσελάκης το έκανε με το ελαιόλαδο λίγες μέρες πριν. Προφανώς στις ευρωεκλογές θα πορευτούμε με βάση το τι θέλουμε να κάνουμε για την Ευρώπη. Αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε την αντιπολίτευση να εξαπατά τους πολίτες».

Ερωτηθείς για δημοσίευμα σχετικά με την εύρεση ανθρώπινου οστού στα μπάζα σε άλλο χώρο από την τραγωδία στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Δεν έχει σχέση με το μπάζωμα αυτό που λέτε. Υπάρχει διαφορά της θεωρίας περί μπαζώματος και κάποιων εργασιών που έγιναν για διευκόλυνση των ερευνών. Κάθε περαιτέρω έρευνα της δικαιοσύνης σε κάθε υπόθεση είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Αυτό θέλουμε όλοι, πλην όσων θέλουν να εργαλειοποιήσουν την υπόθεση, να λάμψει η αλήθεια. Κάθε τι που εμπλουτίζει τη δικογραφία με υλικό, βοηθά την υπόθεση. Δεν μπορώ να σχολιάσω μια πληροφορία, ένα δημοσίευμα, ένα μέρος της δικογραφίας, αλλά οτιδήποτε παραπάνω είναι για το καλό της υπόθεσης. Έτσι πρέπει να συνεχίσει η δικαιοσύνη. Υπάρχουν δικαστές που κρίνουν την υπόθεση, περιμένουμε συνολικά τις απαντήσεις σε όλες τις πτυχές, όταν υπάρχει η ετυμηγορία, θα μπορούμε να μιλάμε επί πραγματικών περιστατικών».

Σχετικά με δημοσίευμα για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων εφοριακού που είναι σε διευθυντική θέση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μαρινάκης είπε:

«Επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης και με τον ρόλο των ανεξάρτητων αρχών, βούλησή μας είναι κάθε εν δυνάμει εγκληματική οργάνωση ή παράνομη δραστηριότητα να μην έχει ασυλία. Μια πτυχή αυτής της κουλτούρας είναι αυτό που συνέβη στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Οι εποχές ασυλίας και ανομίας έχουν περάσει στο παρελθόν. Δεν θα σταματήσει η εγκληματικότητα από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε θα εξαφανιστούν τα φαινόμενα. Όμως βλέπουμε ότι τέτοια περιστατικά οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Όταν υπάρχει μια καταγγελία, δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Η δικαιοσύνη βγάζει τα δικά της πορίσματα και αποφάσεις».

Αναφορικά με την αγωγή κατά του γραφείου του πρωθυπουργού που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, γιατί παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Η κυρία Ακρίτα πετάει την μπάλα στην εξέδρα, είναι κίνηση αντιπερισπασμού. Είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε νομική ενέργεια, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, θα κληθεί η λαλίστατη κυρία Ακρίτα να απαντήσει για τα λεγόμενά της. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να δώσει τις δικές της απαντήσεις».

«Ιστορική αλήθεια»

Κληθείς να τοποθετηθεί για τον χαρακτηρισμό του Ανδρέα Παπανδρέου ως λαϊκιστή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε:

«Εμείς δεν έχουμε εμμονή με κανέναν, το αντίθετο, έχουμε επιμονή στην ιστορική αλήθεια, που για κάποιους μπορεί να είναι αντίθετη η ερμηνεία της ιστορίας. Αυτά έχουν κριθεί, αποτυπώνονται από τους αριθμούς, δεν ακυρώνουμε τα θετικά άλλων κομμάτων, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η λογική του μαξιμαλισμού, της πλειοδοσίας, του να δίνει μια κυβέρνηση περισσότερα από όσα αντέχει η οικονομία της χώρας ξεκίνησε τη συγκεκριμένη δεκαετία. Εκεί εντοπίζεται η έναρξη αυτής της λογικής, λογική που υπέπεσαν και άλλοι χώροι και παρατάξεις στη συνέχεια, μια λογική που ήταν προφανώς ευχάριστη και με πρόσκαιρα οφέλη για τους πολίτες, αλλά πλήγωσε ανεπανόρθωτα τη δική μας γενιά. Είναι καλό να βάζουμε την εικόνα σε όλη της τη διάσταση».

Σχολιάζοντας τη φράση του Άρη Σπηλιωτόπουλου ότι υπάρχουν και εξτρεμιστές και μη εξτρεμιστές τρομοκράτες, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «μια απαράδεκτη δήλωση, που στερείται οποιασδήποτε λογικής. Ας κάτσει να διαβάσει τι σημαίνει τρομοκρατία. Μπορεί να το έκανε στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τον αρχηγό του νέου του κόμματος, όμως ας σκεφτεί τι σημαίνει να ωραιοποιεί ένα μέρος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που σφάζει ανθρώπους. Να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν σε όλο τον κόσμο συγγενείς θυμάτων από τρομοκρατική βία. Να βουτάμε λίγο τη γλώσσα μας στο μυαλό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι υπάρχει διμερής συμφωνία στρατιωτική της Ουκρανίας με την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, όσα έχουν ειπωθεί ισχύουν, δεν υπάρχει κάτι που έχει συμφωνηθεί και δεν έχει γίνει γνωστό».

Αναφορικά με καταγγελία δικηγόρου σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη ότι εμπόδισε να συλληφθεί η γραμματέας του υπουργείου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε:

«Ο δικηγόρος κ. Αμπατζίδης ζήτησε κάποια έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ειδοποιήθηκε να προσέλθει για την παραλαβή, προσήλθε και αρνήθηκε να υπογράψει την έκθεση παραλαβής εγγράφων. Παρόλα αυτά, η υπηρεσία, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, του τα έδωσε, τότε ζήτησε και άλλα έγγραφα που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην εισαγγελική παραγγελία. Όπως ήταν φυσικό, η υπηρεσία αρνήθηκε, γιατί σε αυτά υπήρχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Απείλησε τους υπαλλήλους με διώξεις και κατέθεσε ψευδή αναφορά στην Άμεση Δράση για άρνηση συμμόρφωσης των υπαλλήλων στην εισαγγελική παραγγελία, με επιπλέον ψευδή επισήμανση ότι υπήρχαν σε βάρος του επεισόδια. Στη συνέχεια, στελέχη της Άμεσου Δράσης προσήλθαν στο υπουργείο και ο κ. Αμπατζίδης ζήτησε να συλλάβουν προληπτικά την υπηρεσιακή γραμματέα και στη συνέχεια θα κατέθετε, όπως είπε, μήνυση. Τότε υπήρξε παρέμβαση του υπουργού, του κ. Φλωρίδη, με εντολή για απομάκρυνσή του από το υπουργείο στο οποίο αποδείχθηκε ότι παρέμενε παράνομα, προκαλώντας ως ηθικός αυτουργός τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να διαπράξουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ενώ ο ίδιος διέπραξε, μεταξύ άλλων, κατ’ εξακολούθηση το αδίκημα της απειλής και της ψευδούς καταμήνυσης μέσω της ψευδούς αναφοράς του στην Άμεση Δράση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι υπάρχει πρόθεση επιβολής φόρου λίπους, δηλαδή σε χαμηλής ποιότητας τρόφιμα. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, η ΝΔ έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, να μην περιμένουν οι πολίτες ούτε αύξηση φορολογικών συντελεστών ούτε θέσπιση τέτοιων φόρων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v