Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για φέτα και λάδι

Για «κουτοπονηριές» της κυβέρνησης κάνει ο λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης, τον οποίο αποκαλεί «πολιτικό απατεώνα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για φέτα και λάδι

Για "κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη", κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, γύρω από το θέμα της ακρίβειας.

Στην ανάρτηση του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: "Μετά το ψέμα του Πρωθυπουργού στους πολίτες ότι η φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 Euro, έβαλαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Επικρατείας να με βρίζουν δημόσια επειδή γύρισα τα σουπερμάρκετ και ανέδειξα την εξαπάτηση. Τα ίδια και για το ελαιόλαδο, παρότι δημοσίευσα τις φωτογραφίες: Βιολογικό, 750ml, εδώ και στη Γερμανία. Η πικρή αλήθεια: Πληρώνουμε το εθνικό μας προϊόν πιο ακριβά από τους Γερμανούς".

Ακολούθως απαντά στον πρωθυπουργό με ένα ειρωνικό σχόλιο: "Τώρα προσπαθούν να τα μπαλώσουν: ‘Ο πρωθυπουργός εννοούσε το μισό κιλό φέτα, γιατί κατέθεσε έγγραφο για την τιμή του μισού κιλού'. Και το αστείο: ‘Δεν λέει πουθενά στο βίντεο ότι μιλάει για κιλό, να, δείτε το βίντεο!'.

Να γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός ότι την επόμενη φορά που θα αναφέρει ο πρωθυπουργός τιμές, θα εννοεί το μισό κιλό ψωμί, το μισό κιλό κρέας, το μισό λίτρο βενζίνη - και τότε όλα θα γίνουν ξαφνικά πάμφθηνα! Αυτές είναι κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη. Πιο πειστικό θα ήταν το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός εννοεί την ειδική φέτα Ολύμπου που παράγεται στα… 30.000 μέτρα".

Παύλος Μαρινάκης: Πολιτικός απατεώνας ο Στ. Κασσελάκης

 Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις Κασσελάκης  χαρακτήρισε τον πληθωρισμό τροφίμων ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και η Ευρώπη, μιλώντας σε συνέντευξη στο Mega.

Για την κριτική της αντιπολίτευσης για την τιμή της φέτας ανέφερε: «Είναι ένα προϊόν που είναι μια από τις πιο εύκολες περιπτώσεις για να καταλάβουμε την πολιτική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Απολογούμαστε ως Κυβέρνηση, έτσι κάνουν οι κυβερνήσεις, γιατί είναι δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια για πρώτη φορά βγήκαμε από τα υπόγεια της συνεχούς υποβάθμισης και μείωσης και ύφεσης»

Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι έχουν γίνει 44.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα που φτάνουν σχεδόν 20 εκατ. ευρώ σε μια χώρα που δεν υπήρχε καν υπηρεσία ελέγχων και κάθε χρόνο είχαμε ρεπορτάζ για εικονικές εκπτώσεις.

Απαντώντας και στην κριτική της αντιπολίτευσης για την τιμή στο λάδι δήλωσε: «Πάμε στο λάδι και τη φέτα για να καταλάβουμε τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας. Αναγκάστηκα να κάνω ένα βίντεο χθες το βράδυ. Δεν συνηθίζουμε να απαντάμε με βίντεο στον κύριο Κασσελάκη, αλλά δεν είναι όλα ίδια. Πήγε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Όχι για να δείξει ότι δεν έχουμε ακρίβεια αλλά για να δείξει ότι αυτό που λέει η Αντιπολίτευση ότι είμαστε σε όλα πιο ακριβοί δεν είναι ακριβές και μεταξύ άλλων έφερε το παράδειγμα της φέτας. Εκεί είχε ένα επίσημο έγγραφο από τον ΙΕΛΚΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων προϊόντων συνέκρινε ίδια προϊόντα με ίδια ποσότητα, μεταξύ κρατών της Ευρώπης.

Ένα από τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε η Αντιπολίτευση ήταν και η φέτα. Το έγγραφο αυτό άμα το δείτε λέει «φέτα, συσκευασία 500 γρ.» για όλες τις χώρες. Ο πολιτικός απατεώνας είναι αυτός που συγκρίνει, όπως έκανε άλλος, ο κύριος Κασσελάκης, με το ελαιόλαδο, διαφορετικής ποσότητας ή ποιότητας προϊόντα. Ο Πρωθυπουργός συνέκρινε ίδιο προϊόν, ίδιας ποσότητας και μάλιστα στην ομιλία του δεν είπε φέτα το κιλό. Ποτέ δεν το είπε. Σε αυτό το σημείο φάνηκε ότι η χώρα μας δεν είναι η ακριβότερη χώρα στο συγκεκριμένο προϊόν. Και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Αντί να φέρει ένα άλλο επιχείρημα, να κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση...».

Ακης Σκέρτσος: Αδίστακτος, θρασύς και επικίνδυνος, ο Στ. Κασσελάκης 

Δριμεία επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 'Ακης Σκέρτσος.

Με αφορμή την αντιπαράθεση για την τιμή στη φέτα και το ελαιόλαδο, ο υπουργός Επικρατείας κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ότι, εκτός από άσχετος, είναι επιπλέον «αδίστακτος και θρασύς, και γι' αυτό επικίνδυνος». Και το κόμμα του οποίου ηγείται, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθίσταται «ουρά της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news», υποστηρίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Αναλυτικώς, η ανάρτησή του έχει ως εξής: «Όταν σε πιάνουν -κατά το κοινώς λεγόμενο- κυριολεκτικά "με τη γίδα στην πλάτη" να λες χοντροκομμένα ψέματα, όπως ο χειρότερος λαοπλάνος παλαιάς κοπής, έχεις δυο δρόμους: είτε το αναγνωρίζεις και ζητάς ευθέως συγνώμη είτε τουλάχιστον σιωπάς και σκύβεις το κεφάλι. Δεν απαντάς με περίσσιο θράσος και με νέα ψέματα.

Η επαναλαμβανόμενη λαθροχειρία Κασσελάκη για τις τιμές του λαδιού και της φέτας (όπου αρχικά συνέκρινε ανόμοια προϊόντα και στη συνέχεια ανόμοιες τιμές και συσκευασίες) δείχνει κάτι χειρότερο από ασχετοσύνη. Δείχνει ότι είναι αδίστακτος και θρασύς. Και γι' αυτό επικίνδυνος.

Και είναι πράγματι κρίμα ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται ουρά της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news.

Γνωρίζουμε το ιδεολογικά αδιέξοδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά τόση έλλειψη ιδεών, επιχειρημάτων και προτάσεων ώστε να καταφεύγει στις πρακτικές και τις ιδέες του Βελόπουλου, προκαλεί απελπισία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v