Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει τη βουλευτική έδρα στα Γρεβενά ο γαλάζιος Ιωάννης Γιάτσιος

Τι προβλέπει η σημερινή απόφαση του Εκλογοδικείου. Τη θέση του καταλαμβάνει ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος, επίσης υποψήφιος από τη ΝΔ.

Χάνει τη βουλευτική έδρα στα Γρεβενά ο γαλάζιος Ιωάννης Γιάτσιος

Αλλάζει ο ένοικος της γαλάζιας έδρας στα Γρεβενά, καθώς, όπως απεφάνθη σήμερα το Εκλογοδικείο, ο βουλευτής της ΝΔ από την εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα Ιωάννης Γιάτσιος χάνει τη συγκεκριμένη ιδιότητά του.

Είχε προηγηθεί ένσταση του πολιτευτή του ίδιου κόμματος Αθανάσιου Σταυρόπουλου (φωτ.), που δικαιώθηκε τελικά και ο οποίος θα είναι στο εξής ο νέος μοναδικός βουλευτής Γρεβενών, δεδομένου ότι πρόκειται για μονοεδρική περιφέρεια.

Η ένσταση αφορούσε συνταγματική διάταξη η οποία προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ο κ. Γιάτσιος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΑΝΚΟ, απ’ όπου, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Το Εκλογοδικείο ανέβαλε, εξάλλου, την έκδοση αποφάσεων για δύο ενστάσεις κατά βουλευτών των Σπαρτιατών, επειδή υπάρχει ποινική εκκρεμότητα σε βάρος τους.

Η πρώτη ένσταση για την οποία αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα και Πέτρου Δημητριάδη, πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέα κατά του Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v