Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικό σπριντ και νέα παρέμβαση για τα Τέμπη

Σύσκεψη με το προεδρείο της Κ.Ο. για τα επόμενα βήματα. Από Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο οι περιοδείες του Στ. Κασσελάκη. Γιατί επιμένει να εγείρει φόβους για το αδιάβλητο των εκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικό σπριντ και νέα παρέμβαση για τα Τέμπη

Στην πρώτη διαδικτυακή σύσκεψη με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά την απόλυση του από το στρατό, ο Στέφανος Κασσελάκης θα οριστικοποιήσει τα επόμενα βήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση των Τεμπών.

Κατά τις πληροφορίες, σχεδιάζεται θεσμική παρέμβαση που θα πιέσει το κυβερνών κόμμα να αποδεχτεί την παραπομπή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Δικαιοσύνη, καθώς εκτιμάται ότι “εξακολουθεί να κρύβεται επίμονα πίσω από την υπουργική ασυλία”.

Πέραν τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει δυναμικά στην ευρω-προεκλογική μάχη, με τον πρόεδρο του να τεντώνει το δικό του πρόγραμμα ώστε να καλύψει το κενό της 15ημερης απουσίας στου στο κέντρο νεοσυλλέκτων. Πέραν των τηλεοπτικών συνεντεύξεων, σχεδιάζεται για την Τετάρτη ένα event στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη αναχωρεί για Κρήτη όπου θα επισκεφθεί και τους τέσσερις νομούς. Στη συνέχεια η σκυτάλη θα περάσει στα νησιά του Αιγαίου, αρχής γενομένης από το ανατολικό, ενώ οργανώνεται ειδική πολιτική εκδήλωση για τη νησιωτική πολιτική.

Θεματικές πολιτικές εκδηλώσεις-παρεμβάσεις θα γίνονται κάθε εβδομάδα, όπως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τα προβλήματα ασφάλειας, το κράτους δικαίου και τους συνταξιούχους.

Στα μέσα του μήνα θα γίνουν οι προκριματικές εσωκομματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, με τον κ. Κασσελάκη να διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει με προσωπική του επιλογή τους πέντε από τους 42 υποψηφίους.

Σχετική πρόταση, να αναδειχθεί υποψήφια χωρίς να περάσει από τη βάσανο των προκριματικών εκλογών, έγινε στην Ολυμπιονίκη (και πρωτεργάτρια του κινήματος me too) Σοφία Μπεκατώρου, αλλά, όπως αναφέρουν πηγές, “προς τιμήν της αρνήθηκε και ζήτησε να αναδειχθεί από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος”.

Γιατί εκλογές με ενισχυμένη επιτήρηση

Παρά την οργή του Μαξίμου και το “άδειασμα” από τα άλλα όμορα κόμματα, ο κ. Κασσελάκη επιμένει στην πρότασή του για ενισχυμένη παρουσία των διεθνών παρατηρητών στις εκλογές, μετά την διαρροή προσωπικών στοιχείων εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών.

“Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση που το αδιάβλητο δεν είναι δεδομένο. Είχαμε προσωπικά στοιχεία των εκλογέων του εξωτερικού, τα οποία δόθηκαν από τα στελέχη της ΝΔ στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και εργαλειοποιήθηκαν. Άλλο ένα ψέμα της Νέας Δημοκρατίας τότε, ότι δήθεν η κα Ασημακοπούλου τα συγκέντρωσε με τις δικές της δυνάμεις και τελικά ήταν από στελέχη. Ρωτάω λοιπόν, ποιος εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού; Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει σε εταιρείες; Μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης να διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν διαρρεύσει; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο”, είπε χθες το μεσημέρι στην τηλεόραση του “Άlpha” (στην εκπομοπη της Ναταλίας Γερμανού).

Πέταξε εκ νέου το γάντι δε, στον πρωθυπουργό για διπλές εκλογές τον Ιούνιο: “Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές και να δούμε το ζύγι. Σας υπόσχομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος ριζικά. Ήδη φαίνεται η δυναμική, υπάρχει ένα κίνημα στην κοινωνία. Για αυτό λόγο η προπαγάνδα του Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούν κάθε μέρα να με αποδομήσουν”, τόνισε.

Και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης: “Θέλω να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ότι θα είμαστε η προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την σκυτάλη στις επόμενες εκλογές. Να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε ανανεωθεί και να φέρουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στόχος η μεγάλη ανατροπή, το πιστεύω. Οι προτάσεις μας έχουν κάνει γκελ”, εξήγησε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v