Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτιές στην αντιπολίτευση άναψε ο Νίκος Παππάς, οι διαψεύσεις

Η φράση του Νίκου Παππά και οι μεταμεσονύκτιες διαψεύσεις από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Νέα Αριστερά. ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ «ντίλαραν» έχοντας γνώση του δημοσιεύματος πριν κυκλοφορήσει, υποστηρίζει η ΝΔ. Τι απαντά ο Ν. Παππάς.

Φωτιές στην αντιπολίτευση άναψε ο Νίκος Παππάς, οι διαψεύσεις

Μία φράση του Νίκου Παππά ξεσήκωσε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Νέα Αριστερά που προέβησαν σε αιχμηρές διαψεύσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε τηλεοπτική εκπομπή (Action24) ότι υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ειδικά μετά την αποκάλυψη για μαζική διαρροή προσωπικών στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών.

“Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη, μπορώ να σας το πω, και όπως αντιλαμβάνεστε αυτά δεν γίνονται από βράδυ σε πρωί”, είπε.

Τη φράση αυτή “‘άρπαξαν” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο Μάκης Βορίδης για να αναδείξουν “προσυνεννόηση” και να πουν ότι κατέρρευσε το επιχείρημα της αντιπολίτευσης πως την αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας έδωσε το δημοσίευμα για το ηχητικό μοντάρισμα.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Φαντασιώσεις

Αργά τη νύχτα (μετά τα μεσάνυχτα) αντέδρασαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Νέα Αριστερά διαψεύδοντας τον κ. Παππά. “Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις”, ανέφεραν αρμόδιες πηγές της Χ. Τρικούπη.

Νέα Αριστερά: Επινοήσεις

Ανάλογη αλλά πιο εκτενής ήταν η απάντηση από πηγές της Νέας Αριστεράς: “Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς. Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελάκη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας.

Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου. Ξέρουμε επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την αρνηθεί με το επιχείρημα –διά στόματος της κυρίας Κεχαγιά– ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Ξέρουμε, τέλος, ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει. Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε.

Όλα αυτά είναι γεγονότα. Όπως γεγονός είναι ότι ο κύριος Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία. Το γιατί επέλεξε να το κάνει, ας το απαντήσει ο ίδιος ή ο πρόεδρος του κόμματος του”.

ΝΔ: ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ «ντίλαραν» έχοντας γνώση του δημοσιεύματος πριν κυκλοφορήσει

Όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της, επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός. 

Οπως αναφέρει, «βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα «ντίλαραν» μεταξύ τους έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, ούτε το τι οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα, ούτε το πώς θα αποτραπεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.
Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, όπως συμβαίνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια.

Το είδαμε με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης για να κλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους φυλακή, όσο κυβέρνησαν, όπως έχει παραδεχτεί ο δικός τους Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά κατ’ ουσίαν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το είδαμε με τη δήλωση Πολάκη ότι «για να κερδίσουν τις εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιους φυλακή».
Σήμερα το βλέπουμε μπροστά από τις κουρτίνες με τις άθλιες δηλώσεις Φαραντούρη και την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και πίσω από τις κουρτίνες με τα «ντιλαρίσματα» που καταδεικνύουν οι δηλώσεις Παππά.»

Διευκρινήσεις από τον Νίκο Παππά

Αρνείται πως προϋπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Νίκος Παππάς, αναφέροντας στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» πως το ΠΑΣΟΚ έβγαλε σχετική ανακοίνωση όταν έγιναν οι επικοινωνίες του Νίκου Ανδρουλάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ (για την πρόταση δυσπιστίας). Κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει 4 κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων», ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς.

«Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και μεμπτό»

Και σημειώνει «δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v