Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 25 Ιανουαρίου ανοίγει η διαδικασία κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου

Κατάθεση βιογραφικών, προεπιλογή και εσωτερικό δημοψήφισμα για την τελική λίστα. Η «γέφυρα» Κασσελάκη προς Πολάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 25 Ιανουαρίου ανοίγει η διαδικασία κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, από την ημερομηνία αυτή και μέχρι να οριστεί deadline, οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να στείλουν αίτημα και βιογραφικό στο isyriza.gr.

Την προεπιλογή θα κάνει επιτροπή που θα ορίσει η Πολιτική Γραμματεία. Η λίστα ενδιαφερομένων που θα οριστικοποιηθεί θα τεθεί σε εσωκομματικό ηλεκτρονικό δημοψήφισμα (προκριματικές εκλογές) για την ανάδειξη του τελικού ευρωψηφοδελτίου.

Όπως έχει γνωστοποιήσει ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει είτε να είναι μέλη του κόμματος είτε να εγγραφούν με την υποβολή του ενδιαφέροντος.

Με αφορμή αυτή τη διαδικασία, ο κ. Κασσελάκης έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν χρειάζεται ένας ενδιαφερόμενος να γνωρίζει κάποιον στο κόμμα προκειμένου να στείλει αίτημα και βιογραφικό.

«Όπως έγινε με μένα, διότι αν δεν ήταν ο Μανώλης Καπνισάκης και ο Παύλος Πολάκης δεν θα προσέγγιζα τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, στέλνοντας το μήνυμα ότι εκτονώθηκε η κρίση που ξέσπασε ανάμεσά τους για την τακτική στο θέμα του γάμου των ομοφύλων.

Δεν είναι πυροτέχνημα η ένταξη στους Σοσιαλιστές

Σχετικά με την πρόταση των Ραγκούση-Ζαχαριάδη-Θεοχαρόπουλου για «μετακόμιση» του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, από την Ευρωπαϊκή Αριστερά που βρίσκεται σήμερα, ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε να μην την απορρίπτει και να τη θέτει ως θέμα συζήτησης στο συνέδριο.

«Το ζήτημα δεν είναι πυροτέχνημα, έχει βάση, πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριό μας. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητά μας δεν θα αλλάξει, δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στη Left για το πώς πρέπει να είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά”, είπε.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν με την έγκριση του κειμένου των Θέσεων και του σχεδίου πολιτικής απόφασης που θα αποτελέσουν τα βασικά εισηγητικά κείμενα στο συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Η έγκριση έγινε με δύο "λευκά" και κανένα “κατά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v