Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητεί άμυνες στην πολυμέτωπη «επίθεση» της κυβέρνησης

«Το Μαξίμου επικεντρώνει στον γάμο των ομοφύλων για να περάσει αναίμακτα τα υπόλοιπα και να κρύψει την ακρίβεια», ο προβληματισμός. Νέα, εξ' αναβολής, συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. σήμερα. Σε Θεσσαλία και Δ. Μακεδονία τα πρώτα αναπτυξιακά συνέδρια.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητεί άμυνες στην πολυμέτωπη «επίθεση» της κυβέρνησης

Τη χρυσή τομή στη δράση του αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κυβέρνηση “χτυπάει” σε πολλά μέτωπα και ταυτόχρονα.

Κατά τις πληροφορίες, αναπτύσσεται προβληματισμός στο εσωτερικό του, κυρίως στους βουλευτές, για τον κίνδυνο να επικεντρώσει το κόμμα αποκλειστικά στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία, αφήνοντας σε δεύτερη “μοίρα” μια σειρά κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα.

Δεδομένου, όπως λένε, ότι παίρνουν τον δρόμο προς τη Βουλή νομοσχέδια όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η επιστολική ψήφος για τις ευρωεκλογές και οι (όγδοες) αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με την ακρίβεια να παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας, ο προβληματισμός αφορά το ορατό ενδεχόμενο “να παίξουμε το παιχνίδι του Μητσοτάκη”, όπως σημειώνει θεσμικό στέλεχος του κόμματος.
Δηλαδή, να επικεντρωθεί στο (σημαντικό και ταυτοτικό) θέμα του γάμου-τεκνοθεσίας και στο αλαλούμ στο εσωτερικό της ΝΔ, την ώρα που το Μαξίμου θα περνά “χωρίς πολιτικό κόστος όλα τα υπόλοιπα”.

Είναι ενδεικτικό ότι η κεντρική καμπάνια του κόμματος για την ακρίβεια θα “βγει” στο τέλος του μήνα, παρότι η κυβέρνηση, υπό το βάρος των δημοσκοπικών ευρημάτων περί έντονης δυσαρέσκειας και οργής των πολιτών, ανακοίνωσε ότι “θα αναλάβει σήμερα νέες πρωτοβουλίες”.

Η συζήτηση για την ιεράρχηση των ζητημάτων στη Βουλή και την ανάλογη προβολή των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επρόκειτο να γίνει χθες, στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παρότι είχε προσδιοριστεί για νωρίς το μεσημέρι, αναβλήθηκε για αργότερα για να μην γίνει ποτέ, ενώ ορίστηκε νέο ραντεβού για σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε προηγηθεί συνεννόηση με την Κουμουνδούρου κι αυτό προκάλεσε επικάλυψη κομματικών δραστηριοτήτων που είχαν ήδη προγραμματιστεί.

Επίσης, ελάχιστοι γνώριζαν μέχρι χθες ότι η βουλευτής Αθηνά Λινού είχε παραιτηθεί εδώ και τρεις εβδομάδες από τομεάρχης Παιδείας. Τελικά το γνωστοποίησε η ίδια, με την επίμονη επισήμανση ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και ότι η παραίτηση οφείλεται στον φόρτο εργασίας που συνεπάγεται ο εν λόγω ρόλος.

Η κ. Λινού έσπευσε, μάλιστα, να διευκρινίσει πως δεν διαφωνεί με το “όχι” του κόμματος στα μη κρατικά πανεπιστήμια, προλαβαίνοντας τις ερμηνείες που θα δίνονταν στην κίνησή της. Εμφανίζεται, ωστόσο, διστακτική με την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών από παρένθετη μητέρα, παρότι δεν διαφωνεί με τον γάμο.

Τα πρώτα αναπτυξιακά συνέδρια σε Θεσσαλία-Δ. Μακεδονία

Αντιθέτως, “τρέχουν” οι προσυνεδριακές διαδικασίες και η σύνδεσή τους με οξυμένα κοινωνικά ζητήματα.
Όπως αποφασίσθηκε χθες, τα δύο πρώτα περιφερειακά-αναπτυξιακά συνέδρια θα γίνουν σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, προς επιβεβαίωση των σχετικών πληροφοριών.

Επίσης, συγκροτήθηκε η επιτροπή στελεχών του κόμματος για τον σχεδιασμό και διεξαγωγή όλων των αναπτυξιακών συνεδρίων. Βασικό μέλημα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι “η μέγιστη δυνατή συνεργασία και αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων σε κάθε περιφέρεια, η εμπλοκή κάθε συλλογικού φορέα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη”.

Ως κύριος στόχος τίθεται η απάντηση στο πρόβλημα της αποεπένδυσης σε ζωτικής σημασίας εθνικές υποδομές και δραστηριότητες στη χώρα τα τελευταία χρόνια: “Η ανάδειξη των αιτίων και των παραγόντων που έβαλαν χειρόφρενο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, που κράτησαν χαμηλή την παραγωγικότητα και ευθύνονται για τη γήρανση και την εικόνα των παραμελημένων σχολείων, των νοσοκομείων, των δημοσίων υποδομών, για τις ανισότητες, την ερήμωση των χωριών και την συμφόρηση στις πόλεις”.

Συνεπώς, το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς θεσμούς και ενώσεις πολιτών, να σχεδιάσει το πλάνο επανάκαμψης, με ένα νέο πρόγραμμα επενδύσεων της ελληνικής περιφέρειας.

Το πρόγραμμα, όπως τονίζουν, θα περιλαμβάνει επενδύσεις στις υποδομές της χώρας, “θετικό προγραμματικό πλαίσιο για το παρόν κι εμπροσθοβαρείς πολιτικές για το μέλλον”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v