Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουμουνδούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά

«O ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ηγέτιδα δύναμη στην Ευρωπαϊκή Αριστερά», απαντά αρμόδια πηγή στο θέμα με τη δημόσια πρόταση Ραγκούση-Ζαχαριάδη-Θεοχαρόπουλου για ένταξη στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Κουμουνδούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά

Την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πολιτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία όλα τα τελευταία χρόνια προσκαλείται και αποδέχεται να συμμετέχει ως παρατηρητής, ζήτησαν με κοινή τους πρόταση-παρέμβαση τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης.

Η αντίδραση

“O ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ηγέτιδα δύναμη στην Ευρωπαϊκή Αριστερά”. Με τη φράση αυτή απαντά αρμόδια πηγή στο θέμα που έχει προκύψει με τη δημόσια πρόταση των Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη και Θανάση Θεοχαρόπουλου για ένταξη του κόμματος στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι “ο πρόεδρος του κόμματος έχει απαντήσει προ πολλού σ΄αυτό το ερώτημα και, μάλιστα, όταν ρωτήθηκε στις πρώτες επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, τον Νοέμβριο”.

Προς επίρρωση, υπενθυμίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει τότε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η ευρωομάδα του κόμματος, σε εκδήλωση στην Αθήνα, θα αναδείξει “την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και, από κει και πέρα, θα δημιουργήσουμε δική μας ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις ευρωεκλογές”.

Κατά την ίδια πηγή, όλες οι προτάσεις των στελεχών είναι καλοδεχούμενες και προς συζήτηση στα αρμόδια όργανα.

Σ΄αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του κόμματος Κώστα Αρβανίτη.

"Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια φθαρμένη ιστορία. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο κύκλος της Αριστεράς έχει κλείσει, εγώ διαφωνώ”, δήλωσε στο “Κόκκινο Θεσσαλονίκης”, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Άλλο συνεργασία και άλλο ενσωμάτωση”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η συνεργασία ανάμεσα σε όμορες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, είναι ήδη μια πραγματικότητα, η οποία έχει συχνά ως τώρα αποδώσει καρπούς για την ευρωομάδα της Αριστεράς.

Δ.Μάντζος: Οι ευρωομάδες δεν είναι ξενοδοχεία

Aρνητικός φυσικά εμφανίσθηκε, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο ανήκει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Δημήτρης Μάντζος.

“Οι ευρωομάδες συναπαρτίζονται από κόμματα με ίδιες αρχές και αξίες που ενώνονται γύρω από έναν κοινό σκοπό. Δεν είναι ξενοδοχεία για να βρεις δωμάτιο ή να στεγαστείς προσωρινά» και εκτίμησε πως «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει να λύσει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα για τη φιλοσοφία, το πολιτικό του πρόταγμα και την ιδεολογική του ταυτότητα”, δήλωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v