Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση Κασσελάκη στον πρωθυπουργό για «τους ομόφυλους-άλογα»

«Ποιος είναι το 'άλογο' , το 'κάρο' και …η 'σέλα' κύριε Μητσοτάκη;» η ανάρτηση στα ελληνικά και στα αγγλικά. Στο «bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ» αποδίδει τα περί «εκδρομής των βουλευτών στις Σπέτσες».

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση Κασσελάκη στον πρωθυπουργό για «τους ομόφυλους-άλογα»

Μετά τη δυναμική παρέμβαση για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου περί «παρωχημένης Συνθήκης της Λωζάνης», ο Στέφανος Κασσελάκης εντείνει το επιθετικό «πρέσινγκ» στην κυβέρνηση, με αφορμή την «προσβλητική αναφορά», όπως παρατήρησε, του πρωθυπουργού στα ομόφυλα ζευγάρια.

Κι αυτό διότι ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας χθες σε ερωτήσεις σχετικά με την τύχη του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, είπε: «μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο, πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Η απάντηση ερμηνεύθηκε ως προαναγγελία νέας υπαναχώρησης της κυβέρνησης στο συντηρητικό ακροατήριο και στην Εκκλησία, ωστόσο ο κ. Κασσελάκης εστίασε στον τρόπο με τον οποίον παρομοίωσε τα ομόφυλα ζευγάρια με άλογα, διερωτώμενος «ποιος είναι η σέλα».

Επέλεξε μάλιστα να κάνει διπλή ανάρτηση για το θέμα στα social media, στα ελληνικά και στα αγγλικά, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποδείξει και εκτός συνόρων ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι ο σύγχρονος πολιτικός όπως θέλει να εμφανίζεται.

«Ο ‘φιλελεύθερος’ Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα! Η ισότητα είναι το "κάρο"; Και η "σέλα" ποιος είναι; Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;
Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλώντας εκ νέου τον πρωθυπουργό να απαντήσει: «Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει "σανό" το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;».

«Δεν πάμε εκδρομή στις Σπέτσες»

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης απάντησε επιθετικά και στα ειρωνικά σχόλια μερίδα των μέσω ενημέρωσης για την επιλογή του να καλέσει τους βουλευτές του κόμματος στις Σπέτσες, όπου διατηρεί σπίτι, προκειμένου να συζητήσουν τον σχεδιασμό δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Δεν πρόκειται για εκδρομή, θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία», τόνισε σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ.Κασσελάκης γνωστοποίησε προ ημερών την πρόθεσή του στο προεδρείο της Κ.Ο., ενώ εισέπραξε «αποδοχή και θετικό σχολιασμό για την πρωτοβουλία». Δεδομένου ότι δεν εκφράσθηκαν διαφωνίες από τους βουλευτές (σ.σ. φέρεται να ενημερώθηκαν από τα μέλη του προεδρείου) ζήτησε από την Γραμματέα της Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη να τους στείλει email με τις ημερομηνίες (19-21 Ιανουαρίου) και την προετοιμασία.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι οι Σπέτσες τον χειμώνα δεν παρουσιάζουν την γνωστή εικόνα του κοσμικού θερέτρου και ότι ακόμα και το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τους βουλευτές πρόκειται να λειτουργήσει ειδικά γι΄αυτό τον σκοπό. «Ο πρόεδρος θέλησε να φερθεί σαν οικοδεσπότης, να καλέσει στο σπίτι του τους βουλευτές και να συζητήσουν έξω από το αυστηρό πλαίσιο μίας τυπικής κομματικής διαδικασίας», ήταν (και είναι) η επίμονη επισήμανση.

Όπως προκύπτει όμως, δεν έγινε επικοινωνιακή διαχείριση της εν λόγω πρωτοβουλίας, δεδομένης της πολεμικής που ασκεί ένα μεγάλο τμήμα των μέσων ενημέρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ και, προσωπικά, στον πρόεδρο του. Το «κοφτό» email μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού Έλενας Ακρίτα, η οποία παρατήρησε στην κ. Τζάκρη ότι έμοιαζε “με μειλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος” ρωτώντας εάν “απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων”.

Προς το παρόν, δεν διακρίνεται ακύρωση της πρωτοβουλίας, ενώ ο κ.Κασσελάκης σημείωσε στην ανάρτησή του: “προσωπικά, δε θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v