Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριήμερη συνεδρίαση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στις... Σπέτσες

Πρόσκληση Κασσελάκη στην Κ.Ο. για 19-21 Ιανουαρίου με θέμα απολογισμό και πρόγραμμα δράσης. Eρωτηματικά για την κίνηση και το οικονομικό timing. Η αντίδραση της Ελενας Ακρίτα και η ανάρτηση Κασσελάκη.

Τριήμερη συνεδρίαση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στις... Σπέτσες

Ο “πυκνός Ιανουάριος” για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω πολιτικών πρωτοβουλιών, “μαχών” στη Βουλή σε κρίσιμα νομοσχέδια και συνεδριακής προετοιμασίας, περιλαμβάνει και …τριήμερο βουλευτών στις Σπέτσες.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη που, κατά τις πληροφορίες, έφτασε σήμερα στους 36 βουλευτές του κόμματος και αφορά “συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 19-21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες”.

Κατά την ενημέρωση, που συνοδεύει την πρόσκληση, το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά “στον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί τόσο ανά κοινοβουλευτικό τομέα όσο και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιοποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024”.

Οι βουλευτές δε, καλούνται να προσθέσουν στις βαλίτσες τους και “συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων”.

Επ' αυτού, υπάρχει και σύσταση: “η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά εκτός από τον τομέα οικονομικών που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου”.

Η σύγκληση της Κ.Ο. στις Σπέτσες και, μάλιστα, επί τριήμερο, συνιστά σίγουρα πρωτοτυπία όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για όλα τα κόμματα. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι …ποιος θα καλύψει τα έξοδα, αφού είναι γνωστή η αδύναμη οικονομική κατάσταση της Κουμουνδούρου, εξαιτίας της οποίας ο πρόεδρος έφτασε στο σημείο να σκεφτεί να δώσει δάνειο από την εταιρεία του για να πληρωθούν μισθούς και δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Οπότε, το πιθανότερο είναι να “κεράσει” ο ίδιος το τριήμερο, μιας και η (αργοπορημένη) καταβολή της δόσης από την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα κατέστησε - όπως λένε - περιττό το εν λόγω δάνειο.

H επιλογή του νησιού οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ.Κασσελάκης διατηρεί εκεί σπίτι οπότε κινείται και ως “οικοδεσπότης”, δεδομένου ότι θα φιλοξενήσει τα γεύματα εργασίας. Επισημαίνεται δε, ότι η τακτική αυτή δεν είναι σπάνια σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες την επιλέγουν για συνδυασμό δουλειάς-σύσφιξης σχέσεων.

“Μέιλ-φιρμάνι”

Πέραν των ερωτηματικών που έχει προκαλέσει σε βουλευτές αυτή η κίνηση, φαίνεται ότι υπήρξε και η πρώτη αντίδραση από την Έλενα Ακρίτα.

Κι αυτό διότι, κατά τις πληροφορίες, απάντησε στην κ.Τζάκρη με το ερώτημα εάν “το μειλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;”.

Η βουλευτής δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση.

Σημειώνεται πάντως ότι το email-πρόσκληση έχει αποσταλεί εδώ και ημέρες στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από τα μέλη του. 

Κασσελάκης: Στις Σπέτσες δεν πάμε για «εκδρομή» αλλά για τριήμερο εργασίας

Ανάρτηση σχετικά με την τριήμερη συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες δημοσίευσε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, απορρίπτοντας την κριτική περί «εκδρομής». 

Οπως αναφέρει ο Στ. Κασσελάκης: «Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Έχω καλέσει τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες -που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού.

Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική.

Είναι πολύ σημαντικό οι Βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στενό κύκλο», όλοι είμαστε μία γροθιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μία συμπαγής ομάδα.

Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για «εκδρομή», εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία.

Αυτά δε γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών.

Προσωπικά, δε θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας, και κυρίως τον κόσμο που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η Ενημέρωση Μητσοτάκη».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v