Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβερνητική σύσκεψη για την οπαδική βία, «δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια»

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα υλοποιήσει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν. Ελεύθεροι οι 424 προσαχθέντες, καμία σύλληψη. Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός.

Κυβερνητική σύσκεψη για την οπαδική βία, «δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια»

Στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται η οπαδική βία. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Μιλώντας το πρωϊ του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Μαρινάκης και αναφερθείς στα οπαδικά επεισόδια επεσήμανε πως «μιλάμε για εγκληματίες» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα».

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια της και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 424 οπαδοί που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, μετά την επίθεση χούλιγκαν στα ΜΑΤ, που είχε ως αποτέλεσμα 31χρονος αστυνομικός να τραυματιστεί σοβαρά μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας η οποία τον χτύπησε στην μηριαία αρτηρία.

Τελικά, όσοι είχαν προσαχθεί αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους και τα ρούχα τους. Παράλληλα, όπως, μετέδωσε στο OPEN, για την ώρα δεν υπάρχει βασικός ύποπτος.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού παραμένει σταθερά κρίσιμη και παραμένει σε μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ αναμένεται να κάνει ακόμα μία για να καθαριστεί το τραύμα του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v