Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Κοινοί εγκληματίες οι δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω και να βάλουμε νερό στο κρασί μας στο θέμα της βίας στα γήπεδα». Για Τουρκία: «Χτίζουμε μια ειλικρινή σχέση στη βάση εκείνων που μας ενώνουν». «Καμία έκπτωση σε όσα έχουμε ανακοινώσει για τα εξοπλιστικά».

Μαρινάκης: Κοινοί εγκληματίες οι δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης εξέφρασε ο εκπρόσωπός της, Παύλος Μαρινάκης, όσον αφορά την χθεσινή επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας, μας επιτρέπει ένα πραγματικό άλμα μπροστά. Να προχωρήσουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα, χτίζοντας μια ειλικρινή σχέση στη βάση εκείνων που μας ενώνουν: Τις φιλικές σχέσεις, την ανάδειξη ενός τρόπου αποσυμπίεσης των διαφωνιών μας και ένα επίπεδο συνεργασίας αμοιβαία επωφελές στο οικονομικό, το εμπορικό και το κοινωνικό πεδίο».

Για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, ως προς τη μία διαφορά μας για τη χάραξη θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ότι «είναι κάτι που επιθυμεί η χώρα μας, δεν είμαστε εκεί ακόμα, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει έκπτωση σε όσα έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά της χώρας. Δεν τίθεται κάτι τέτοιο υπό διαπραγμάτευση. Θέλουμε μια χώρα θωρακισμένη και ενισχυμένη, ενώ ταυτόχρονα επενδύουμε στον διάλογο και την καλή γειτονία».

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράστασή της κυβέρνησης στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού που διασωληνωμένος δίνει την πιο δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την εγκληματική επίθεση που δέχθηκε χθες έξω από το γήπεδο «Μέλινα Μερκούρη» στο Ρέντη. Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό, ούτε με τους εκατομμύρια φιλάθλους που θέλουν να πάνε στη γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που, με την ανοχή κάποιων, απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες. Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί δια μαγείας. Με τις παρεμβάσεις μας σε επίπεδο ποινικού κώδικα, αλλά κυρίως τη στάση μας σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτήν την αυτονόητη μάχη με κάθε μας θεσμικό όπλο μέχρι τέλους». Κάλεσε δε όσους «με εύκολο τρόπο στοχοποιούν συλλήβδην το σύνολο των γυναικών και των ανδρών της ΕΛΑΣ, που με αυταπάρνηση υπερβάλλουν εαυτούς για να είμαστε ασφαλείς, να σκεφτούν ότι ένας νέος άνθρωπος μπορεί να μην επιστρέψει στο σπίτι του, επειδή προσπάθησε να προστατέψει εκατοντάδες πολίτες από κοινούς εγκληματίες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «κάποιοι νομίζουν ότι τα γήπεδα, τα πανεπιστήμια και άλλοι χώροι, είναι αφορμή για εκδήλωση των εγκληματικών τους προθέσεων. Οι πολλές πράξεις που έχουν γίνει πρέπει και θα γίνουν περισσότερες. Όσα έχουν ανακοινωθεί, θα υλοποιηθούν. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω και να βάλουμε νερό στο κρασί μας».

Σχετικά με το θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και τις νέες δηλώσεις Ράμα, είπε: «Το θέμα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας είναι μείζον θέμα για κάθε πολίτη της Ευρώπης που θέλει να προστατεύονται χωρίς εξαιρέσεις τα δικαιώματα ενός άλλου πολίτη. Στην Ελλάδα υπάρχει ανεξαρτησία Δικαιοσύνης, αυτό θα έπρεπε να ισχύει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Περιμένουμε την απόφαση και κάθε εξέλιξη και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με όλα τα θεσμικά όπλα που διαθέτουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v