Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Τι κατάληξη έχουν αυτοί που έταζαν τα πάντα στους πάντες!

«Είναι ένα σημαντικό μάθημα για όλους μας, για το πού οδήγησε αυτή η τακτική και στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες είναι οι τελικοί κριτές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Τι κατάληξη έχουν αυτοί που έταζαν τα πάντα στους πάντες!

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η σημερινή εξέλιξη (στον ΣΥΡΙΖΑ) μας κάνει να σκεφτούμε και να αναλογιστούμε ποια είναι η κατάληξη αυτού που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια. Αυτοί που θα έσωζαν τη χώρα, τον κόσμο, που έταζαν στους πάντες τα πάντα, που χρησιμοποίησαν ως όπλο τους τον μηδενισμό, τον έντονο λαϊκισμό, τις επιθέσεις, τι κατάληξη είχε όλο αυτό. Είναι ένα σημαντικό μάθημα για όλους μας, για το πού οδήγησε αυτή η τακτική και στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες είναι οι τελικοί κριτές», ανέφερε.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την εξελισσόμενη διαβούλευση για το νομοσχέδιο περί φοροδιαφυγής και ειδικά όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε: «Όπως έχει αποδείξει η κυβέρνηση, ακούει τα αιτήματα, τα εξετάζει και βγάζει τα πορίσματα. Δεν παρεκκλίνουμε από την κεντρική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, δεν γίνεται κάποιος εργοδότης επιχειρηματίας να έχει λιγότερα έσοδα από τους εργαζομένους του. Το ΥΠΟΙΚ θα ανακοινώσει τις σημειακές παρεμβάσεις που θα γίνουν για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε αδικία. Δεν έχουμε ισοπεδωτική λογική ούτε πρόθεση για τσουβάλιασμα των ελεύθερων επαγγελματιών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής των φοροαπαλλαγών. Προσπαθεί να συνεχίσει στη λογική μείωσης των φόρων και στη λήψη άλλων μέτρων ανακούφισης, όπως είναι η αύξηση του αφορολόγητου και η μονιμοποίηση των μειώσεων του ΦΠΑ, σε ορισμένες κατηγορίες, και όλα αυτά σε συνέχεια μείωσης άνω των 50 φορολογικών συντελεστών. Το άλλο σκέλος είναι η επιτυχημένη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Όσοι ζουν σε αυτή τη χώρα έχουν βαρεθεί να το ακούν αυτό, όμως εμείς σκοπεύουμε να την πατάξουμε και ήδη βλέπουμε αποτελέσματα. Θα ήταν οξύμωρο, τη στιγμή που αναλαμβάνουμε δράσεις για τη φοροδιαφυγή, να τις επανεξετάσουμε και να γίνουν επιβαρύνσεις σε ευπαθείς πολίτες».

Για τον χαρακτηρισμό του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό ως «Black Friday», ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε ένα άλλο κρεσέντο της αντιπολίτευσης, αποτύπωσε την πραγματικότητα, μιλώντας για το Black Friday».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v