Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθημερινότητα και… νοικοκυραίοι στο στόχαστρο Μητσοτάκη

Η σχετική αναφορά Κασσελάκη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση Μαξίμου και Πειραιώς. Από τη Φθιώτιδα συνεχίζει σήμερα τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός. Δεν κάνει πίσω στο θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Καθημερινότητα και… νοικοκυραίοι στο στόχαστρο Μητσοτάκη

Στην καθημερινότητα του πολίτη επιμένει να έχει στραμμένο το βλέμμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σημειώνει σε όλους τους τόνους ότι πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα του κόσμου.

Οι συστάσεις του πρωθυπουργού προς τα γαλάζια στελέχη, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ήταν σαφείς:

«Ο πολιτικός μας προσανατολισμός είναι γενναίες αλλαγές στην οικονομία, στη διοίκηση, στην υγεία, στο κράτος, για μία καλύτερη καθημερινότητα, με τον πολίτη στην πρώτη γραμμή της φροντίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «χωρίς την κοινωνία δεν θα υπήρχε η παράταξή μας».

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, θέλοντας να διατηρήσει την επαφή του με την κοινωνία. Αρχικά, θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Καμένα Βούρλα και ακολούθως θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου Μπράλος - Άμφισσα. Τα έργα υποδομών βρίσκονται -και θα συνεχίσουν- σταθερά ψηλά στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη, όπως επίσης και τα προβλήματα και οι προοπτικές της μεσαίας τάξης. Κατηγορία πολιτών που ήρθε να διεκδικήσει -κατά δήλωσή του- ο Στέφανος Κασσελάκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, με την χθεσινή τοποθέτησή του αναφορικά με τους «νοικοκυραίους» και τη σχέση τους με την κυβερνώσα παράταξη.  

Στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε διπλή απάντηση: Αφενός από τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό που εγκάλεσε τον κ. Κασσελάκη ότι «νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στο εσωτερικό του κόμματός του για το ότι ανακάλυψε ξαφνικά τους νοικοκυραίους». Αφετέρου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη ο οποίος εξέφρασε την ευχή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του να «παραδεχτούν πόσο λάθος και πόσο επιθετικά έχουν αντιμετωπίσει» αυτούς τους ανθρώπους.

«Από παρθενογένεση»

Ο κ. Κασσελάκης, αναφέρουν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, «δεν βγήκε από παρθενογένεση ούτε ίδρυσε κάποιο νέο κόμμα. Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους και όχι στα λόγια». Παράλληλα, τονίζουν πως οι νοικοκυραίοι τάσσονται ταυτόχρονα υπέρ της προστασίας των συνόρων, της επέκτασης του φράχτη του Έβρου με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, των περισσότερων εκκενώσεων κτιρίων στα Πανεπιστήμια, καθώς και την εφαρμογή του νόμου.

Κατά τη χθεσινή πάντως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην τοποθέτησή του να απαντά περισσότερο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, παρά στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο. Κάποιοι το ερμηνεύουν ως τη συνέπεια της απουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στ. Κασσελάκη από τη Βουλή, άλλοι στην εναλλαγή των κομμάτων στην δεύτερη θέση, την οποία -σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- καταλαμβάνει πλέον το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο από το Μέγαρο Μαξίμου αρνούνται ότι έχει διαφοροποιηθεί η στρατηγική Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς τους. «Όπου χρειάζεται και σε όποιον χρειάζεται, θα απαντάμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός δεν κάνει πίσω στο νέο φορολογικό σύστημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Σε όλες τις συνεντεύξεις που έδινα προεκλογικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες έλεγα το εξής: θέλω και θα μειώσω το τέλος επιτηδεύματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση. Αυτά λέγαμε προεκλογικά, αυτά κάνουμε και τώρα και η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης συμβαδίζει με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», τόνισε από το βήμα της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v