Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Δεν… τσουβαλιάζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Η πολιτική μας δεν υποθηκεύει τις επόμενες γενιές… Η δημοσκοπική εναλλαγή στη δεύτερη θέση δεν επηρεάζει την πολιτική μας… Καλωσορίζουμε μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο 2023». Τι είπε για Βέλος, Λοβέρδο και Σπ. Λιβανό.

Μαρινάκης: Δεν… τσουβαλιάζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Το χειρότερο που μπορεί να γίνει, είναι ένα τσουβάλιασμα των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Μακριά από εμάς κάθε τέτοια λογική», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Υπενθύμισε ότι για το εν λόγω σχέδιο νόμου βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση και το κεφάλαιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ένα μέρος της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με ένα κουμπί η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί… Θα εξεταστούν σημειακές παρεμβάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Θέλουμε να καταλάβουν οι πολίτες ότι είναι μια δέσμη παρεμβάσεων το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ότι δεν γίνεται το 71% να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό. Είναι αδικία προς την ελληνική κοινωνία».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Σημαντικό εργαλείο οι δημοσκοπήσεις, αποτυπώνουν τη φωτογραφία της στιγμής. Είναι σημαντικό ότι, παρά τα πολλά εισαγόμενα προβλήματα, αποτυπώνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, σίγουρα δεν εφησυχάζουμε γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, προφανώς βεβαίως οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας να δώσουμε λύση σε αυτά. Η δημοσκοπική εναλλαγή στη δεύτερη θέση δεν επηρεάζει την πολιτική μας, σημασία έχει εμείς να είμαστε αποτελεσματικοί σε αυτά που κάνουμε».

Για τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή φορολόγησης στον καφέ, στον τουρισμό και στις συγκοινωνίες, σημείωσε ότι «θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις και ανακοινώσεις στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Συνεχίζεται η προσπάθεια για όλο και περισσότερους μειωμένους φόρους, το έχουν δείξει τα δείγματα της πρώτης τετραετίας. Θα εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμά μας σε όλα του τα σκέλη. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη μείωση χρέους ως προς το ΑΕΠ, η πολιτική μας δεν υποθηκεύει τις επόμενες γενιές. Πρόθεσή μας είναι να εφαρμόζουμε πολιτικές που αυξάνουν τα εισοδήματα των πολιτών».

Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε δημοσίευμα της «κυριακάτικης Δημοκρατίας», σύμφωνα με το οποίο ιατρικό κέντρο στον Πειραιά, της οικογένειας του πρώην υπουργού Σπήλιου Λιβανού, λειτουργεί από το 2021 χωρίς άδεια. «Έγινε ο σχετικός έλεγχος από την Περιφέρεια Αττικής και όντως διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια. Είναι απαράδεκτο και θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραβίαση του νόμου. Δεν νομίζω ότι πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα, ξεπερνά τα όρια της οργής, ειδικά όταν αφορά ευπαθείς ομάδες. Δεν θα πήγαιναν στα εγκαίνια όσοι πήγαν, αν γνώριζαν τη συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά. Η λειτουργία των συγκεκριμένων κέντρων δεν ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας».

Σχετικά με την αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου σε «βούρκους», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Έστω με πολύ μεγάλη καθυστέρηση καλωσορίζουμε μια μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο 2023. Ο βούρκος αυτός δεν ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες, είναι γνωστά όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν με προσωπικές επιθέσεις. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλούσαν, είναι σημαντικό να αναδεικνύεται αυτή η παθογένεια».

Για την αμφισβήτηση εκ μέρους του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, ανέφερε: «Η Ελλάδα, ούσα πιο ισχυρή από ποτέ, θέλει να θωρακίσει τη διαδικασία του διαλόγου, προσέρχεται σε αυτόν χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι σημαντικός ο διάλογος, όμως είναι μια άσκηση με δύο μέρη που κρίνεται καθημερινά».

Αναφορικά με την τύχη του αντιτορπιλικού «Βέλος», που υπέστη ρήγμα λόγω της θαλασσοταραχής, ο κ. Μαρινάκης έκανε γνωστό ότι «έχει ζητηθεί από τον OΛΘ ασφαλής τόπος μεταφοράς του. Αν δεν βρεθεί, θα αναζητηθεί άλλο σημείο για να μεταφερθεί με ασφάλεια».

Τέλος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για μεταγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου στη ΝΔ.

Δώρα Αυγέρη: Κυνική επιβεβαίωση

« Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με κυνισμό τις αποκαλύψεις ότι ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο, στο οποίο έχει ιδιοκτησιακή συμμετοχή ο πατέρας και ο αδελφός βουλευτή της ΝΔ, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αποτελώντας ουσιαστικά «βόμβα» για τη δημόσια υγεία», απαντά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέφυγε να διευκρινίσει:

  • Το γεγονός ότι στην ιδιοκτησία του συγκεκριμένου κέντρου συμμετέχουν στενά συγγενικά πρόσωπα βουλευτή σήμερα της ΝΔ, συνδέεται τυχαία με το ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια;
  • Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος -ως τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας- φέρεται να παρέστη στα εγκαίνια του κέντρου τον Ιανουάριο του 2023, μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, όφειλε να γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα το κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας, στα εγκαίνια του οποίου μετείχε;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε να μην «πολιτικοποιούμε» το θέμα. Μάλλον η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μπερδέψει τη δουλειά της με τις δουλειές ιδιωτών- συγγενών βουλευτών της! Και ότι η χώρα δεν είναι τσιφλίκι της για να κάνει το χατίρι σε «ημέτερους», βάζοντας μάλιστα σε σοβαρότατους κινδύνους το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, να πούμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο έλεγχος της «δουλειάς» της κυβέρνησης είναι καθήκον και υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v