Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Η «μάχη της Εξεταστικής» για τα Τέμπη

Συζητείται η πρόταση του ΚΚΕ, την οποία υπερψηφίζει η ΝΔ. ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ζητούν Προανακριτική για τυχόν ποινικές ευθύνες. Το απόγευμα η ψηφοφορία.

Βουλή: Η «μάχη της Εξεταστικής» για τα Τέμπη

Την πρόταση του ΚΚΕ, την οποία υπερψηφίζει η ΝΔ, να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη, συζητά από το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής, με την ψηφοφορία να τοποθετείται το απόγευμα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση και να γίνει άλλη ημέρα, με συζήτηση τόσο της εν λόγω πρότασης όσο και της δικής του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων, δηλαδή των πρώην αρμόδιων υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Σημειώνεται ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές αποδίδουν πολιτικές ευθύνες ενώ οι Προανακριτικές τυχόν ποινικές και, για τον λόγο αυτό, η Χ. Τρικούπη κατηγορεί τον Περισσό ότι με την πρότασή του έριξε σωσίβιο στο κυβερνών κόμμα.

Το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς το καταψήφισαν ΝΔ και ΚΚΕ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης αντέστρεψε την κατηγορία περί σωσίβιου, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι ζητά σανίδα σωτηρίας, με διαδικαστικά κόλπα ώστε να αποφύγει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και την ασφάλειά τους.

Το χαρακτήρισε μάλιστα «υπερωκεάνιο σωτηρίας της ΝΔ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση και για Εξεταστική και για Προανακριτική, στη λογική «λέμε ναι σε κάθε διαδικασία που θα διερευνήσει την τραγωδία στα Τέμπη και θα αποδώσει ευθύνες, όπου κι αν ανήκουν». Σήμερα μάλιστα θα καταθέσει δική του πρόταση για Προανακριτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v