Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Χείρα συνεργασίας Κασσελάκη στην «ομάδα Αχτσιόγλου»

«Θα ήταν τιμή μου να παραμείνουν και να συνεργαστούμε πραγματικά». Πώς «χτίζει» το νέο δυναμικό και η κόντρα που άνοιξε ο Ευ.Τσακαλώτος για τη φορολογία.

ΣΥΡΙΖΑ: Χείρα συνεργασίας Κασσελάκη στην «ομάδα Αχτσιόγλου»

Ο οργανωτικός και πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τρικυμία του Σαββατοκύριακου που οδήγησε στην αποχώρηση της “Ομπρέλας”, θα κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο συγκαλεί ο Στέφανος Κασσελάκης για να δρομολογήσει την “επόμενη ημέρα” του κόμματος.

Από τη συνεδρίαση θα απουσιάζει η Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο η ίδια ξεκαθάρισε πως η απουσία της δεν έχει πολιτική διάσταση, αλλά οφείλεται σε υποχρέωση που δεν μπορούσε να αναβληθεί.

Σε μία σχετικά ήρεμη ημέρα, για… τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο, μεγάλο, διάστημα, ο κ.Κασσελάκης έτεινε εκ νέου “χείρα συνεργασίας” στην κ.Αχτσιόγλου και σε στελέχη της “ομάδας” της.

“Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης πιστεύω ότι θα ήθελαν να είμαστε μαζί, και από μεριάς μου θα είναι μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν και να συνεργαστούμε πραγματικά. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μια φορά τείνω χείρα φιλίας, ελάτε. Το έχει ανάγκη ο κόσμος”, είπε (στο Mega).

Επιπλέον, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, δημοσιοποίησε μέσω των social media τον τρόπο με τον οποίον “χτίζει” ένα νέο στελεχιακό δυναμικό από καταρτισμένους επιστήμονες: με την ανάρτησή του κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη σύσταση των θεματικών think tanks δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στην πλατφόρμα isyriza.gr.

“Όταν σας μιλάω για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, δεν αναφέρομαι σ’ ένα αόριστο μέλλον. Η επόμενη μέρα είναι εδώ. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή σας στα θεματικά think tanks του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι έτοιμη. Μπείτε και επιλέξτε τις θεματικές στις οποίες θέλετε να συμμετάσχετε, για να φτιάξουμε μαζί τις σύγχρονες, αριστερές, προοδευτικές προτάσεις που θα απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών και των πολιτών”,
έγραψε.

Ανακοίνωσε δε, τις 27 θεματικές ενότητες (“δεξαμενές σκέψης”) για τις οποίες θα δηλώσουν συμμετοχή όσοι ενδιαφέρονται: Επικοινωνία και Εξωστρέφεια, Ψηφιακή Μετάβαση, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Παιδεία, Τεχνολογία, Υγεία, Εργασία, Πολιτική, Φιλοζωία-Περιβάλλον, Πολιτισμός, Προσφυγικό-Μεταναστευτική Πολιτική, Επιχειρηματικότητα, Οικονομία, Εξωτερική Πολιτική-Διεθνείς Σχέσεις, Ενέργεια, Έρευνα, Υποδομές-Μεταφορές, Αναπηρική Πολιτική, Αγροτική Παραγωγή και Μοντέλο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Εθνική Άμυνα. Προστασία του Πολίτη, Ναυτιλία, Τουρισμός, Αθλητισμός, Στεγαστική Κρίση, Απόδημος Ελληνισμός, Ευρωπαϊκές Πολιτικές.

Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη για… τη φορολογία

Μία φράση του κ. Κασσελάκη για την φορολογία, ότι δεν θέλει φοροεπιδρομή στον Έλληνα αλλά μείωση σπατάλης και λειτουργία του ανταγωνισμού, προκάλεσε την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του οποίου η θέση υπέρ της φορολογίας για τις ανάγκες του κοινωνικού κράτους, είναι διαχρονική.

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος”, σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος μέσω των social media.

Για να προσθέσει ειρωνικά: “Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν το κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το “νέο”.

ΥΓ: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς”.

Το εν λόγω πεδίο πάντως, το φορολογικό, θα αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης το επόμενο διάστημα, με αφορμή τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v