Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε. Τσακαλώτος-Π. Πέρκα τέθηκαν και επισήμως εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαγραφή των δύο βουλευτών ανακοίνωσε ο Σ. Φάμελλος, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής. Τι «θα κατέθετε» ο Ε.Τσακαλώτος εάν δεν τον είχε προλάβει η εξέλιξη.

Ε. Τσακαλώτος-Π. Πέρκα τέθηκαν και επισήμως εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν και επισήμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα, αλλά πριν προλάβουν οι ίδιοι να δηλώσουν «ανεξάρτητοι βουλευτές».

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος έκανε γνωστή τη διαγραφή των δύο βουλευτών από μέλη της Ομάδας.

«Σας ενημερώνω ότι κατόπιν των δηλώσεων αποχώρησής τους από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τίθενται εκτός της Κ.Ο.» τονίζεται στην επιστολή.

Τι “θα κατέθετε” ο Ε.Τσακαλώτος

Από συνεργάτες του κ.Τσακαλώτου έγινε γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής που “θα κατέθετε” ο ίδιος, όπως διευκρινίζουν, στον πρόεδρο της Βουλής.

Το “θα κατέθετε” σημαίνει ότι η κίνηση θα ήταν εκ του περισσού αφού προηγήθηκε η επιστολή του κ.Φάμελλου, η οποία θα αναγνωσθεί στην Ολομέλεια της Βουλής από το προεδρείο.

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κανείς το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Σημειώνεται ότι τόσο ο κ.Τσακαλώτος όσο και η κ.Πέρκα αρνήθηκαν να παραδώσουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας του κόμματος.

Το επιχείρημα, κατά τις πληροφορίες, είναι πως εφόσον αποχώρησαν από το κόμμα δεν δεσμεύονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v