Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδηλώσεις, «μοιρασμένοι» υπουργοί και στη μέση ο… K. Μητσοτάκης

Ποιοι επέλεξαν την εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου και ποιοι αυτή για τον Κώστα Σημίτη. Γιατί ο πρωθυπουργός παρέστη και στις δύο. Οι εσωκομματικές αντιδράσεις για το φλερτ με το ΠΑΣΟΚ και η απάντηση του Μαξίμου.

Εκδηλώσεις, «μοιρασμένοι» υπουργοί και στη μέση ο… K. Μητσοτάκης

Το είπε και το έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά την παρουσία του και στις δύο χθεσινές πολιτικές εκδηλώσεις, για τη Μαριέττα Γιαννάκου και για τον Κώστα Σημίτη. Αρχικά βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και το πολιτικό μνημόσυνο για τη γαλάζια πρώην υπουργό και, αμέσως μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, αποχώρησε για να βρεθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου για τον πρώην πρωθυπουργό.

«Θα προλάβετε;», ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης, εξερχόμενος της εκδήλωσης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, για να απαντήσει χαριτολογώντας: «Εμείς, οι βουλευτές της Β’ Αθήνας, τις δύο εκδηλώσεις τις έχουμε για… πρωινό».

Και αν ο ίδιος, στο πλαίσιο της επιχείρησης συσπείρωσης και «στεγανοποίησης» του χώρου στα δεξιά της ΝΔ αλλά και της επιδιωκόμενης διεύρυνσης προς το κέντρο, επέλεξε να βρεθεί και στις δύο εκδηλώσεις, το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο χωρίστηκε στα δύο. Πλην του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, που κατάφερε να δώσει το παρών και στο Μέγαρο Μουσικής και στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης μοιράστηκαν.

Στην εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Κικίλιας, Κυριάκος Πιερρακάκης (αν και ΠΑΣΟΚογενής), Μάξιμος Σενετάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Έλενα Ράπτη, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης, Θάνος Πλεύρης, Μακάριος Λαζαρίδης, Στέλιος Πέτσας και Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, παρουσία και του Νίκου Ανδρουλάκη, τον Κώστα Σημίτη τιμούσαν με την παρουσία τους οι -προερχόμενοι από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ- υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, καθώς και ο πρόσφατα εμπλεκόμενος με την ελληνική πολιτική σκηνή, Κύπριος υπουργός Ναυτιλίας Χρίστος Στυλιανίδης.

Το πολιτικό φλερτ πάντως του πρωθυπουργού με τον χώρο του κέντρου όπου τοποθετείται η συγκεκριμένη τάση από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκει σύμφωνη την όλη ΝΔ. Υπάρχουν φωνές εντός αυτής που θυμίζουν τις έντονες διαφορές των δύο κομμάτων κατά το παρελθόν, ενώ ενόχληση υπάρχει σε κάποιους και για τον μεγάλο αριθμό ΠΑΣΟΚογενών που απαρτίζουν το κυβερνητικό σχήμα.

«Το σλόγκαν υπό μορφή χιούμορ και πλάκας που κυκλοφορεί μεταξύ των μικρομεσαίων στελεχών της ΝΔ ξέρετε τι είναι; Ότι όταν υποβάλλει κάποιος το βιογραφικό του για να κριθεί, λένε ''βάλε ότι είχες θητεύσει λίγο και στο ΠΑΣΟΚ, μπας και έχεις τύχη''.  Άλλο διεύρυνση και άλλο το ξεχείλωμα», δήλωσε πρόσφατα ο Νικήτας Κακλαμάνης, ωστόσο την απάντηση έδωσε άμεσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η διεύρυνση της ΝΔ, όπως είπε, «έχει φέρει αποτελέσματα, με σεβασμό στη βάση μας, στους ανθρώπους που διαχρονικά σέβονται τις αρχές της ΝΔ. Αυτή η σύνθεση σε γερά θεμέλια έχει πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Σε αυτή τη λογική συνεχίζουμε, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών».

Και σε αυτό το μήκος κύματος σκοπεύει να συνεχίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που -και εκ του αποτελέσματος- βλέπει αυτός ο σχεδιασμός να του βγαίνει. Και όπως σημειώνει στενός συνομιλητής του, «ομάδα και τακτική που κερδίζουν, δεν αλλάζουν…».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v