Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημίτης: Προσπάθησα να συμβάλω, στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις

«Με προσπάθεια και επιμονή λύνονται τα προβλήματα», τόνισε ο Κώστας Σημίτης και αναφέρθηκε σε «δύο λέξεις-κλειδιά, το σχέδιο και τη συγκυρία. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε».

Σημίτης: Προσπάθησα να συμβάλω, στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις

«Προσπάθησα να συμβάλλω στην εξέλιξη της κοινωνίας», ανέφερε ο Κώστας Σημίτης, σε ένα σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό, στη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του στο «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού».

«Στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις, όμως με προσπάθεια και επιμονή λύνονται τα προβλήματα», τόνισε και αναφέρθηκε σε δύο «λέξεις -κλειδιά, το σχέδιο και τη συγκυρία. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε. Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο για να δώσουμε ευτυχία στους πολίτες. Η παρουσία σας εδώ είναι μια ενθάρρυνση για να προσπαθήσουμε για το καλύτερο», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε για την παρουσία τους την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, που έκανε λόγο στην «απαίτηση για λογοδοσία» και στην «προσήλωση του Κώστα Σημίτη για δημιουργία κράτους δικαίου». Σήμερα, όπως είπε, «το όραμά του για μια αποτελεσματική διακυβέρνηση παραμένει εξίσου επίκαιρο καθώς αποτελεί την μήτρα των κρίσεων που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Το έργο του αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας προς το μέλλον που ονειρευόμαστε».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παρέστησαν και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v