Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι απόδημοι κυριάρχησαν στον διάλογο Μητσοτάκη-Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στον διάλογο των δύο μπροστά στις κάμερες τέθηκε το θέμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αποδήμων. Η ανακοίνωση Μαξίμου.

Οι απόδημοι κυριάρχησαν στον διάλογο Μητσοτάκη-Κασσελάκη

Μία ώρα διήρκεσε η -πρώτη- συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Παρότι η συνάντηση χαρακτηρίσθηκε «εθιμοτυπική», λόγω της προ μηνός εκλογής του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ενημέρωση επί σημαντικών θεμάτων από πλευράς πρωθυπουργού.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η ενημέρωση εστιάστηκε στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, στην οικονομία και στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Στον on air διάλογο που προηγήθηκε της συζήτησης, κατά την υποδοχή, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον κ. Κασσελάκη εάν προσαρμόσθηκε «στους καινούργιους χώρους». Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε μήνυμα στο κόμμα του: «Στη Βουλή όχι ακόμα, στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα».

Στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στην κάμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι έχει προσαρμοστεί στο κομματικό περιβάλλον και στην Ελλάδα. «Εχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη, εθνικό στοίχημα. Να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους».

«Εχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους Ελληνες να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους», απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πρέπει να δώσουμε περιφέρειες», η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Θα τα συζητήσουμε όλα», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v