Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στέφανος Κασσελάκης: Ο Στ. Τζουμάκας έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Παραπομπή στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής. «Δάκτυλο διαπλοκής» έβλεπε ο κ. Τζουμάκας και το καλοκαίρι, προ... εμφάνισης Κασσελάκη, τον στηρίζει ο Φίλης. Έρχεται «χτύπημα» και από Γ. Σταθάκη;

Στέφανος Κασσελάκης: Ο Στ. Τζουμάκας έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας (Πειθαρχικό) παραπέμπει τον Στέφανο Τζουμάκα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με το ερώτημα της διαγραφής.

Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ, ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναλυτικά: 

Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».

Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ.

«Δεν ήρθε, τον φέρανε»

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Τζουμάκας προέβη, μέσω του Σκάι, σε ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

«Αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε;», είπε.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η ηγεσία του κ. Κασσελάκη μπορεί να αμφισβητηθεί στο συνέδριο, όπου «θα ληφθούν πρωτοβουλίες», όπως σημείωσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζουμάκας, πολύ πριν την «εμφάνιση» Κασσελάκη στα εσωτερικά δρώμενα, είχε προκαλέσει ενόχληση το καλοκαίρι και στους άλλους υποψήφιους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας διαρκώς ότι η διαπλοκή προσπαθεί να ελέγξει την εκλογή προέδρου.

Είχε μιλήσει δε, για επιχειρηματικά συμφέροντα που «θέλουν να έχουν την επιρροή τους και την επέμβασή τους και σχετίζονται με την πολιτική που θέλουν να κάνουν με την κυβέρνηση».

Ανοίγει την πόρτα και ο Γ. Σταθάκης;

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί κείμενο υπογραφών κατά της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη της οργάνωσης Χανίων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στους υπογράφοντες θα ανήκει και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος είχε στηρίξει ενεργά την υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Σταθάκης ανήκει στους πλέον φανατικούς αντιπάλους του Παύλου Πολάκη, ενώ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (του 2019 και του 2023) δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής.

Πολάκης: Ηρθε η ώρα

Με ανάρτηση στο Facebook αντέδρασε στα παραπάνω ο Παύλος Πολάκης: Ήρθε η ώρα! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης! Κάντο εκτός κόμματος!

 

Επίθεση Φίλη σε Κασσελάκη: Απαράδεκτη κίνηση με Τζουμάκα

Η πρώτη δημόσια στήριξη στον κ.Τζουμάκα ήλθε από τον Νίκο Φίλη.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα, που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», υπογραμμίζει σε δήλωσή του. 

Οπως επισημαίνει, «προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.

Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στ. Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πώς εννοεί την περιβόητη «αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση» των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το Συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v