Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Δεν είμαι αισιόδοξος για την ενότητα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι η επιλογή του να μην συγχαρεί τον κ.Κασσελάκη το βράδυ της εκλογής του οφείλεται στο γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος είπε ότι με την εκλογή του κέρδισε το φως. “Τι ήθελε να πει; Ότι η Έφη Αχτσιόγλου ή εγώ αντιπροσωπεύαμε το σκοτάδι;”.

Τσακαλώτος: Δεν είμαι αισιόδοξος για την ενότητα

Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που άρχισε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε περιθώριο λίγων εβδομάδων για την ενότητα, σημειώνοντας ότι δεν θεωρεί πως χάθηκε η υπόθεση αλλά δεν είναι και αισιόδοξος μετά τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας.

“Παραμένω στρατευμένος στην υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Την επόμενη περίοδο θα φανεί αν αυτή η υπόθεση έχει μέλλον εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις είναι μπροστά μας. Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να διαφωνήσουν μεταξύ τους για το ποια είναι η σωστή απόφαση. Αλλά είμαι σίγουρος ότι με πολλούς και πολλές συντρόφους και συντρόφισσες θα παραμείνει η σχέση που έχουμε οικοδομήσει εδώ και δεκαετίες” ήταν η κατακλείδα της τοποθέτησης του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Στην αρχή μάλιστα εξήγησε πως η επιλογή του να μην συγχαρεί τον κ.Κασσελάκη το βράδυ της εκλογής του στην προεδρία του κόμματος δεν οφείλεται στην έλλειψη αστικής ευγένειας, αλλά στο γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος είπε ότι με την εκλογή του κέρδισε το φως. “Τι ήθελε να πει; Ότι η Έφη Αχτσιόγλου ή εγώ αντιπροσωπεύαμε το σκοτάδι;”, παρατήρησε.

Ο κ.Τσακαλώτος επιφύλαξε ιδιαίτερη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την άρνηση του να διαψεύσει ισχυρισμούς ότι υπονομεύθηκε, καθώς με τη στάση του αυτή έδωσε έδαφος σε αυτές τις κατηγορίες.

Ν.Παππάς: Η εκλογή νέας ηγεσίας έγινε

“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έγινε εκλογή ηγεσίας και να μη συμπεριφερόμαστε σαν να μην έγινε”, τόνισε ο Νίκος Παππάς, καλώντας όσους θέτουν θέμα ανάκλησης της ρύθμισης εκλογής προέδρου από τη βάση, να το θέσουν.

“ Η διακήρυξή μας προσδιορίζει τη φυσιογνωμία μας, ο οδικός χάρτης προς το συνέδριο είναι η υλοποίηση της εντολής μετασχηματισμού και διεύρυνσης”, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v