Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Οι πολίτες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μπέου, να καταδικαστούν και οι δηλώσεις Πολάκη». «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παρακολούθησε άλλη διαδικασία από αυτή που παρακολούθησαν οι υπόλοιποι πολίτες». «Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα».

Μαρινάκης: Οι πολίτες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

«Οι πολίτες με την ψήφο τους στις Περιφέρειες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για τα μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης, γιατί παρά τις δυσκολίες, αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Η κοινωνία, σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλει έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι ισοπεδωτικές κορώνες λαϊκισμού. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος, πιστή στις δεσμεύσεις της και με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Ο κ. Μαρινάκης καταδίκασε τις δηλώσεις Μπέου σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη: «Με το που έκανε αυτές τις δηλώσεις, τις καταδικάσαμε άμεσα και απερίφραστα. Πρόκειται για απαράδεκτες δηλώσεις. Από την πρώτη στιγμή έχουμε βρεθεί απέναντι σε οποιαδήποτε εκφορά τέτοιου λόγου, είναι ξεκάθαρη η θέση των στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος. Δεν γίνεται πάντως να καταδικάζουμε από τη μία κάποιες συμπεριφορές, αλλά να ανεχόμαστε μέσα στο κόμμα μας άλλες, αντίστοιχες, όπως αυτή του κ. Πολάκη. Πρέπει να είμαστε απέναντι συνολικά σε οποιαδήποτε αντίστοιχη συμπεριφορά. Οι ύβρεις κατά οποιουδήποτε προσώπου δεν μπαίνουν σε καμία σφαίρα πολιτικής αντιπαράθεσης».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Κασσελάκη, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είδε άλλες εκλογές, μπορεί να παρακολούθησε άλλη διαδικασία από αυτή που παρακολούθησαν οι υπόλοιποι πολίτες. Καλό είναι να πατάμε στη γη. Εμείς δεν θριαμβολογούμε, καθώς τα θέματα της καθημερινότητας είναι πολλά και έχουμε υποχρέωση να τρέξουμε. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίζουμε μια πολύ σημαντική εκλογική επιτυχία. Βεβαίως, τα προβλήματα είναι εδώ και έχουμε την υποχρέωση να τα αντιμετωπίσουμε συνολικά. Η αντιπολίτευση έχει άρνηση της πραγματικότητας, το αποδεικνύει και η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τον στόχο του Μεγάρου Μαξίμου, να κερδηθεί «το σύνολο των περιφερειών. Επετεύχθη χθες κατά 7/13, μόνο σε μια περίπτωση θα αντιπαρατεθούμε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι σημαντικό να γίνει σύγκριση με την προηγούμενη φορά, υπάρχει άνοδος ακόμα και σε επιμέρους περιπτώσεις περιφερειών. Αποτυπώνεται μια πολιτική εμπιστοσύνη, σημασία έχει να εκλέγονται άξιοι άνθρωποι, όπως ο κ. Αρναουτάκης στην Κρήτη».

Σχετικά με την αποχή, χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό να υπάρχει συμμετοχή. Όλες οι δυνάμεις να δούμε πώς θα φέρουμε περισσότερο κόσμο στις κάλπες.

Έχουμε καθήκον να πείθουμε τους πολίτες να προσέρχονται, είναι μια διαδικασία που πρέπει να παρακολουθήσουμε».

Ερωτηθείς για παράνομους μετανάστες που σε δομή στην χώρα μας πανηγύριζαν για την επίθεση στο Ισραήλ, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «οποιαδήποτε αντίδραση επιδοκιμασίας αυτών των φρικαλέων εικόνων, μας προκαλούν αντίστοιχη φρίκη. Ξεφεύγει από την σφαίρα της ανθρώπινης λογικής, είναι αυτονόητο και συμβαίνει. Οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας κάνουν αυτό που πρέπει σε όλα τα επίπεδα και βρίσκονται πάντοτε σε επιφυλακή».

Για αυτό καθ’ αυτό το γεγονός, είπε: «Η Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο το πρωί, καταδικάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις πρωτόγνωρες και σοκαριστικές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ που προκάλεσαν την απώλεια πολύ μεγάλου αριθμού αμάχων. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα».

Σχετικά με τις διαφωνίες των Θάνου Πλεύρη και Μάκη Βορίδη ως προς τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «προσωπικές απόψεις. Ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός, ισχύει. Θα ανακοινώσουμε τον χρονισμό αυτών των παρεμβάσεων. Δεν αλλάζουμε τις θέσεις μας, Ό,τι λέει, το εννοεί ο πρωθυπουργός».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v