Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιφέρεια Αττικής: Σφίγγει ο κλοιός στον Γ. Σγουρό για την «υπόθεση Χατζάρα»

ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ιωακειμίδης και Ισραηλιτικό Συμβούλιο ζητούν τη διαγραφή του Σπ. Χατζάρα από το ψηφοδέλτιο για την Αττική. Θ. Γλαβίνας: «Ρατσιστικές και μισαλλόδοξες» οι θέσεις του αλλά δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Περιφέρεια Αττικής: Σφίγγει ο κλοιός στον Γ. Σγουρό για την «υπόθεση Χατζάρα»

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η «υπόθεση Χατζάρα», καθώς τόσο η παρέμβαση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας (ΚΙΣΕ) όσο και η ανάρτηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάση Γλαβίνα αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμμετοχή στον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Σπύρος Χατζάρας, σε προπέρσινη ανάρτησή του στα social media έγραφε: «1 Μαΐου 1944. Η εθνωφελής εκτέλεση των 200 Κόκκινων Καθαρμάτων στην Καισαριανή. Η μόνη σωστή πράξη των Γερμανών. Αν δεν είχαν εκτελεστεί τα 200 κομμούνια, θα είχαν σφάξει επιπλέον και άλλες εκατοντάδες Έλληνες στα Δεκεμβριανά».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Ιωακειμίδη ήταν άμεση, καθώς έχουν ζητήσει από τον κ. Σγουρό να απομακρύνει τον υποψήφιο σύμβουλο από το ψηφοδέλτιο, είτε, αν δεν το κάνει, να άρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη στήριξή του στον ίδιο και στον συνδυασμό του.

Ο κ. Σγουρός απάντησε στον κ. Ιωακειμίδη με επίθεση, καθώς τον κατηγόρησε ότι «ανέσυρε από τα άδυτα του διαδικτύου απόλυτα καταδικαστέες αναρτήσεις (που έγιναν) προ ετών, ενός εκ των 213 υποψηφίων μας».

ΚΙΣΕ προς Γ. Σγουρό: Θα τον διαγράψετε;

Στο θέμα όμως παρενέβη το ΚΙΣΕ, καθώς με επιστολή προς τον κ. Σγουρό τού ζητά να διαγράψει από την παράταξή του «αυτούς που προσβάλλουν τις αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού της κοινωνίας μας», με τη σύσταση: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα σεβαστείτε το παρελθόν σας και θα διαγράψετε από την παράταξή σας αυτούς που προσβάλλουν τις αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού της κοινωνίας μας».

Κι αυτό διότι, όπως σημειώνει το Ισραηλιτικό Συμβούλιο, ο Σπύρος Χατζάρας «δεν έχει διστάσει να προσβάλει τη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Ν. Ανδρουλάκης

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρός του καλούνται να πάρουν άμεσα θέση για τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, που ο Γιάννης Σγουρός, ο υποψήφιος τον οποίο στηρίζουν για περιφερειάρχη Αττικής, έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του. Σίγουρα δεν αποτελεί προοδευτική επιλογή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού ένας άνθρωπος που επιδοκιμάζει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή το 1944 ή αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών ως ‘προδοσία’.

Ο κ. Σγουρός οφείλει να αποσύρει άμεσα τον συγκεκριμένο υποψήφιο από τα ψηφοδέλτιά του. Διαφορετικά, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή του στον Γιάννη Σγουρό».

Θ. Γλαβίνας: Ο κ. Χατζάρας δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ

Κατόπιν τούτων, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας προέβη σε ανάρτηση στα social media που, όπως είπαμε, αφήνει όλα τα ενδεχόμενο ανοικτά: «Είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ».

Τι λέει ο ίδιος 

Επί του θέματος τοποθετήθηκε με δήλωσή του ο ίδιος ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Χατζάρας, σε μια ανακοίνωση που διένειμε το γραφείο Τύπου του Γ. Σγουρού. 

Οπως αναφέρει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος: «Έζησα και ζω με διαφάνεια. Οι συκοφάντες δεν με αγγίζουν. Επιχειρούν να βλάψουν τον Γιάννη Σγουρό. Τα κατασκευασμένα εναντίον μου δημοσιεύματα είναι ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Είμαι δημοσιογράφος 49 χρόνια. Οι διαφορές μου με τους Αποστάτες και τους Χουντικούς είναι πολύ παλιές. Σήμερα μου θύμισαν τις μέρες του ’89. Υπηρέτησα και υπηρετώ χωρίς ιδιωφέλεια για 50 και πλέον χρόνια τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλήθεια. Δεν ήμουν ποτέ, ούτε είμαι φιλοΝΑΖΙ ούτε Αντισημίτης. Τελεία και παύλα».   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v