Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το δρόμο του διχαστικού λόγου και της τοξικότητας

Ηταν άμεση η καταδίκη της χειροδικίας Μπέου από την κυβέρνηση, τόνισε. «Ψεύδεται ο Κασσελάκης». Τι απάντησε για το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου και τις καταγγελίες για Βελόπουλο.

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το δρόμο του διχαστικού λόγου και της τοξικότητας

Την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για κάθε πράξη βίας απ’ όποιον κι αν προέρχεται και προς όποιο θύμα, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με την υπόθεση Μπέου και τη χειροδικία του σε πολίτη του Βόλου.

«Η καταδίκη του γεγονότος υπήρξε άμεσα, με την πρώτη ανακοίνωσή μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατ΄την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του περί στήριξης του δημάρχου Βόλου από τη ΝΔ.

«Καλεί τον πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του προς τον κ. Μπέο που δεν έχει δώσει ποτέ. Εμείς ξεκάθαρα έχουμε πει ότι στηρίζουμε μόνο τους 13 υποψηφίους περιφερειάρχες και τους 3 υποψηφίους δημάρχους σε Αθήνα, Πειραιά αι Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται, ενώ υπάρχει σχετική απάντηση για το ίδιο θέμα. Είχαμε ευχηθεί να προκύψει με την εκλογή του μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, όμως δεν χρειάστηκε ούτε μία εβδομάδα για να διαψευστούμε. Είναι εντυπωσιακό να είσαι πρόεδρος ενός κόμματος και να ζητάς από τον πρωθυπουργό να άρει στήριξη που δεν έχει δώσει. Και αυτό, τη στιγμή που έχεις πει ότι σου αρέσει να ξεδοντιάζονται δημοσιογράφοι και δικαστές. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις εσωκομματικές εκλογές συνεχίζει το δρόμο του διχαστικού λόγου και της τοξικότητας».

Σχετικά με το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την απορία του «που κάποια κόμματα, ενώ ήταν κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, ασκούν τέτοια κριτική. Η κυβέρνηση που αποφάσισε να ελέγξει τη στατικότητα του στεγάστρου είναι αυτή που εγκαλείται από αντιπολίτευση, η οποία δεν απαντά προφανώς στο τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια».

Πολύ πριν από αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκδόθηκε και σε ΦΕΚ απόφαση της Πολιτείας σύμφωνα με την οποία «για να ανοίξει το οποιοδήποτε γήπεδο, πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια στατικότητας και πυρασφάλειας. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει προληπτικά έλεγχος των σχολείων και των γεφυρών όλης της χώρας. Η κυβέρνηση θα τρέξει με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Έχουμε μια μελέτη, που ολοκληρώθηκε και δημοσιεύθηκε, ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα για των ασφάλεια αθλητών και φιλάθλων. Έχει παραγγελθεί και δεύτερη μελέτη και συνολικά θα έχουμε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα».

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα των ΝΥΤ για παρακολούθηση του Άδωνι Γεωργιάδη και τη σχέση του με την εταιρεία Huawei, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο υπουργός Εργσίας «έχει απαντήσει, όπως έχω απαντήσει κι εγώ. Το βασικό είναι ότι η εταιρία αυτή δεν έλαβε κανένα έργο από το δημόσιο. Δεν υπάρχει κάποια σοβαρότητα στο συγκεκριμένο θέμα, έχει δοθεί πλήρης και κατάλληλη απάντηση».

Για την εμπλοκή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ίδια υπόθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σημείωσε πως πρόκειται για «υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη. Είναι σημαντικό να περιμένομε τα συμπεράσματα και τα πορίσματά της».

Αναφορικά με δημοσίευμα περί «φιάσκου» με τα νέα λεωφορεία, ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στην αυριανή υπογραφή της σύμβασης με την οποία από τον Απρίλιο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα έχουν νέα λεωφορεία.

Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες περί προαγωγής του λιμενάρχη που είχε βάρδια τη νύχτα του θανάτου του 35χρονου στον Πειραιά. «Δεν ισχύει. Δεν μπορεί να θεωρηθεί προαγωγή όταν φεύγει από κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά κάποιος και γίνεται βοηθός κλαδάρχη, μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση».

Για τις καταγγελίες ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει προνομιακή μεταχείριση από την εφορία και γι’ αυτό συνέπλευσε με τη ΝΔ στην αλλαγή της σύνθεσης των μελών της ΑΔΑΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιφυλάχθηκε για το πρώτο σκέλος του ερωτήματος, ωστόσο είπε ότι «η σύνδεση μιας τέτοιας υπόθεσης με την προαναφερθείσα ψηφοφορία είναι αόριστη και κάτι παραπάνω από θεωρία συνωμοσίας. Δεν έχει καμία βάση». Έκανε λόγο για μια «νόμιμη διαδικασία που οδήγησε στο να αντικατασταθούν μέλη μιας ανεξάρτητης αρχής που είχε λήξει η θητεία τους πριν από ένα χρόνο». Πρόσθεσε δε ότι «ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, εξελέγησαν συγκεκριμένα μέλη, εφαρμόστηκε ακριβώς ό,τι προβλέπει ο νόμος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v