Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαφωνούντες μένουν στο κόμμα μέχρι νεωτέρας

Δεν εισακούγονται οι εισηγήσεις μεσαίων στελεχών της «Ομπρέλας» που ζητούν άμεση αποχώρηση. Σε αναζήτησή τακτικής μέχρι το συνέδριο που όμως θα αργήσει.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαφωνούντες μένουν στο κόμμα μέχρι νεωτέρας

Η “Ομπρέλα” παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι νεωτέρας, προσδοκώντας σε ένα συνέδριο “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών” το οποίο όμως δεν θα προκηρυχτεί πριν από το νέο έτος.

Όπως αναμενόταν, η διήμερη σύσκεψη μελών και στελεχών της εν λόγω ομάδας, που συνιστά την “εσωκομματική αντιπολίτευση”, κατέληξε χθες το βράδυ στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει μαζική αποχώρηση, παρά τις αντίθετες απόψεις των λιγότερο ψύχραιμων μελών της.

Ο άτυπος επικεφαλής της, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διατύπωσε τους προβληματισμούς του για την “εποχή Κασσελάκη”, αλλά, κατά τις πληροφορίες, δεν συμμερίστηκε τις εισηγήσεις περί βιαστικών αποφάσεων.

Από την άλλη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν τι θα κάνει η ομάδα μέχρι το συνέδριο, δεδομένου ότι η πραγματοποίηση του εντός Νοεμβρίου είναι αδύνατη καθώς, πέραν των άλλων, η προετοιμασία του πρέπει να είναι τουλάχιστον τρίμηνη: η χρονοβόρα διαδικασία συνελεύσεων των οργανώσεων, εκλογής συνέδρων από τη βάση και προετοιμασίας πολιτικών- οργανωτικών θέσεων δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή, πριν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Επίσης, αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ σημαντικού αριθμού βουλευτών που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν “αξιοπρεπή” ποσοτικά κοινοβουλευτική ομάδα. (σ.σ. απαιτούνται τουλάχιστον δέκα).

Δεν είναι λίγοι οι ψύχραιμοι της “Ομπρέλας” που συμφωνούν στην εκτίμηση πως οι σκληρές επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη, όπως αυτή του Νίκου Φίλη, που τον χαρακτήρισε “Μπέπε Γκρίλο με ύφος Τραμπ”, εξοργίζουν μεγάλο τμήμα της βάσης και δίνουν “πόντους” στον νέο πρόεδρο.

Ως εκ τούτων, η αναζήτηση τακτικής θα συνεχιστεί, αλλά μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ειπώθηκε στη διάσκεψη της “Ομπρέλας”, προκειμένου να μη δοθεί η αίσθηση της απουσίας από την εν λόγω μάχη.

Σε αυτή τη φάση δε, η ομάδα θα εξακολουθεί να συντάσσεται με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αποφεύγει να μπει στο κάδρο των μετεκλογικών συγκρούσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v