Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλεσμα Κ. Μητσοτάκη σε Στ. Κασσελάκη για συνάντηση

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι. «Αμφιβάλλουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει από τη λογική του διχαστικού λόγου και της τοξικότητας», σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κάλεσμα Κ. Μητσοτάκη σε Στ. Κασσελάκη για συνάντηση

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου, στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη για τη νίκη του και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

«Μακάρι επιτέλους η χώρα μας να αποκτήσει μια σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει στον δρόμο της αλήθειας και του ρεαλισμού», τόνιζε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αντιπαράθεσή μας με τον κ. Κασσελάκη θα είναι πολιτική, γι’ αυτό και αναμένουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ελπίζουμε να φύγει από τη λογική του διχαστικού λόγου και της τοξικότητας που για χρόνια υπηρετεί το κόμμα στο οποίο εξελέγη πρόεδρος. Δεν σας κρύβω ότι η προεκλογική συμπόρευσή του με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους και του τοξικού λόγου, αλλά και με όσους έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη, μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες», σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην απουσία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή: «Στο Κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχουν ανάγκη οι πολίτες και η απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά ένα σοβαρό θεσμικό μειονέκτημα. Γι’ αυτό εμείς, στο συνέδριο της ΝΔ, ψηφίσαμε παμψηφεί ο πρόεδρος του κόμματος να είναι και μέλος της Κ.Ο.».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι έγινε από το πρωί προσπάθεια επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον κ. Κασσελάκη και τελικά κλείστηκε τηλεφωνικό ραντεβού για τις 2 μ.μ., ώστε «να τον συγχαρεί και να τον καλέσει σε ραντεβού».

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε: «Όσο η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε θα επιβάλλονται φόροι ούτε θα αυξάνονται φόροι. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης, όλοι να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν. Γίνονται κινήσεις και θα γίνουν και άλλες, άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να μην περιμένετε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση νέους φόρους, η κατεύθυνσή μας είναι να μειώνουμε φόρους, αλλά σίγουρα όλα όσα ακούστηκαν στη ΔΕΘ και για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα γίνουν πράξη».

Σχετικά με την επικείμενη συμφωνία με την Τουρκία στο μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Βιώνουμε μια επιδείνωση του μεταναστευτικού ως προς την αύξηση των ροών. Λόγω τις στιβαρής μεταναστευτικής πολιτικής μας, οι συνέπειες στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες είναι περισσότερο περιορισμένες, ωστόσο από 8.000 μπορεί να φτάσουμε στις 30.000. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, όσο καλά και να λειτουργεί το ελληνικό κράτος, το πρόβλημα θέλει συνολική αντιμετώπιση εκτός συνόρων. Είναι καίριας σημασίας η συνεργασία μας με την Τουρκία. Συζητάμε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις όταν έρθει η ώρα, είναι καθοριστικής σημασίας το χτύπημα στη ρίζα, που είναι οι παράνομοι διακινητές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v