Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Σπάει τα κοντέρ η συμμετοχή στις κάλπες για νέα ηγεσία

(upd5) Στους 100.000 οι ψηφοφόροι. Ο ρυθμός αυξάνεται 10.000 ανά ώρα. Το ποσοστό νέων μελών κινείται στο 25%. Δόθηκε παράταση μίας ώρας για την ψηφοφορία. Μέχρι τις 9 μ.μ. ανοιχτές οι κάλπες. Η δήλωση Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Σπάει τα κοντέρ η συμμετοχή στις κάλπες για νέα ηγεσία

Η προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέας ηγεσίας “σπάει τα κοντέρ” ξεπερνώντας τις προσδοκίες και των πλέον αισιόδοξων στελεχών.

“Η συμμετοχή του κόσμου δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψήφισε. Και επισήμανε “το μαζικό παρών από τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται στις κάλπες, μαζί με το δικό μου”.

Σύμφωνα με πηγές, στις 5μμ έσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων, με τα νέα μέλη να ανέρχονται στα 25.000, δηλαδή το ποσοστό όσων προσέρχονται και εγγράφονται επί τόπου κινείται σταθερά στο 25% του συνόλου.

Συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή και αποφάσισε παράταση μίας ώρας για την ψηφοφορία. Μέχρι τις 9 μ.μ. ανοιχτές οι κάλπες.

Νωρίερα ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως θεωρεί αυτονόητη την παράταση της ψηφοφορίας, εάν δεν μειωθούν οι ρυθμοί προσέλευσης στα εκλογικά τμήματα.

Πλέον, θεωρείται βέβαιο ότι η συμμετοχή θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 120.000 ψηφοφόρους, αριθμό που ούτε οι πολύ αισιόδοξοι περίμεναν.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Οι 570 κάλπες, σε όλη τη χώρα, άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν μετά την παράταση στις 9 το βράδυ.
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επί τόπου, όταν πάνε αύριο να ψηφίσουν.
  • Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
  • Όσοι είναι ήδη μέλη του κόμματος θα έχουν το δικαίωμα να μην ψηφίσουν σήμερα, στον πρώτο γύρο, αλλά να το πράξουν στον δεύτερο γύρο.
  • Όσοι προσέλθουν πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.
  • Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.
  • Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 ετών οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για την εκλογή προέδρου ψηφίζουν και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αν και, σ΄αυτή την περίπτωση, η προθεσμία για να εγγραφούν νέα μέλη έληξε την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v