Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακωχή τέλος, ξαναβγήκαν «τα μαχαίρια»

Ταραχή από την επίσκεψη των Στ. Κασσελάκη-Ευ. Αποστολάκη στη Μακρόνησο, με επικρίσεις και… απήχηση. Αναζητείται τρόπος ψηφοφορίας στη Θεσσαλία. Ο. Γεροβασίλη: «Οι διασπάσεις δεν είναι πάντα κακές».

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακωχή τέλος, ξαναβγήκαν «τα μαχαίρια»

Μετά την «ανακωχή» των τελευταίων ημερών, λόγω της καταστροφικής κακοκαιρίας, τα αίματα ανάβουν πάλι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απομένουν μόλις τέσσερα 24ωρα μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Την ίδια στιγμή, επικρατεί προβληματισμός για το πώς θα ψηφίσουν οι ενδιαφερόμενοι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας -τουλάχιστον όσοι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται, παρά τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι ίδιοι ή οι δικοί τους άνθρωποι.

Επιτόπια ανίχνευση διαθέσεων έκαναν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης και άλλα μέλη του κλιμακίου που επισκέφθηκαν χθες τις περιοχές και συνομίλησαν με τα τοπικά στελέχη.

Κατά τις πληροφορίες, έχει γίνει ήδη συζήτηση με την εταιρεία που έχει αναλάβει την τεχνολογική διαδικασία, καθώς μία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν να υπάρξει υβριδικός τρόπος ψηφοφορίας στη Θεσσαλία, δηλαδή είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά. Μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρχε κατάληξη καθώς η διαδικασία ταυτοποίησης των εκλογέων απαιτεί χρονοβόρα προετοιμασία, που δεν υπάρχει.

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές θα έχουν δικαίωμα ψήφου τα νυν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσοι εγγραφούν επιτόπου μέλη, δηλαδή πάνω από τις κάλπες.

Κασσελάκης - Αποστολάκης στη Μακρόνησο

Εν τω μεταξύ, η επικοινωνιακή επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη και η δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε χθες, η οποία τον εμφανίζει να προηγείται σημαντικά της Έφης Αχτσιόγλου, τάραξε πάλι τα προεκλογικά νερά στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης ανήρτησε χθες βίντεο από την επίσκεψή του στη Μακρόνησο, εξηγώντας, μέσα σε 2,5 λεπτά, την ιστορία του μαρτυρικού τόπου εξορίας κομμουνιστών και δημοκρατών πολιτών.

Οι αντίπαλοί του (σ.σ. όχι οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι) ξεκίνησαν ένα μπαράζ εναντίον του στα social media, με την κατηγορία ότι «εκμεταλλεύεται» τη Μακρόνησο για προεκλογικούς λόγους.

Η απάντηση δικών του υποστηρικτών ήταν πως μόνο στο TikTok, που χρησιμοποιείται από νεαρές ηλικίες, το βίντεο είχε 100.000 επισκέψεις μέσα σε πέντε ώρες και άρα, ένας σημαντικός αριθμός νέων ανθρώπων έμαθαν, έστω κι έτσι, την ιστορία της εξορίας. Ενώ ο ίδιος δήλωσε πως με την κίνηση αυτή στήριξε την ενότητα και την ιστορία της Αριστεράς.

Το στοιχείο που εξέπληξε τους επικριτές του, πάντως, ήταν ότι στη Μακρόνησο τον συνόδευσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ναύαρχος ε.α. Γεγονός που περιέπλεξε τα πράγματα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί κι ο ίδιος ανάλογη κριτική.

Ο κ. Αποστολάκης μάλιστα εξηγεί ότι με την παρουσία του θέλησε να συμβολίσει την ενότητα του λαού.

«Οι διασπάσεις δεν είναι πάντα κακές»

Όλα αυτά δείχνουν -για άλλη μία φορά- πόσο δύσκολη θα είναι η συνύπαρξη του «όλου ΣΥΡΙΖΑ» την επομένη της εκλογής νέου/νέας προέδρου στο κόμμα.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η απάντηση που έδωσε χθες η Όλγα Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο διάσπασης: «Καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις», είπε, με την επισήμανση, «το 2015 υπήρξε μία διάσπαση και τα πράγματα προχώρησαν μπροστά, οι χωρισμοί πολλές φορές δεν είναι κακό πράγμα».

Βεβαίως δεν είναι ακόμα καθαρό ποια πλευρά θα κάνει το βήμα της εξόδου και εάν αυτό γίνει οικειοθελώς ή θα είναι αποτέλεσμα διαγραφών από τη νέα ηγεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v