Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Είστε ο πρωθυπουργός που στα χέρια του κάηκε το δάσος της Δαδιάς

Με λιγότερες πυρκαγιές είχαμε περισσότερες καμένες εκτάσεις, τόνισε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η μόνιμη στάση της κυβέρνησης είναι ότι «για όλα φταίνε οι άλλοι».

Ανδρουλάκης: Είστε ο πρωθυπουργός που στα χέρια του κάηκε το δάσος της Δαδιάς

Φέτος είχαμε τις λιγότερες αριθμητικά φωτιές (μείον 52%) αλλά τα καταστροφικότερα αποτελέσματα στην Ευρώπη (συν 195% οι καμένες εκτάσεις), ενώ στην Ισπανία και Γαλλία έγινε το αντίθετο.

Με το στοιχείο αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδόμησε το κυβερνητικό επιχείρημα για τα πολλά πύρινα μέτωπα που οδήγησαν στην καταστροφή.

«Είστε ο πρωθυπουργός που στα χέρια του κάηκε το δάσος της Δαδιάς», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

«Ο απολογισμός του φετινού καλοκαιριού είναι 1.600.000 στρέμματα καμένης γης και συνάνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, αλλά ο πρωθυπουργός προσήλθε στη Βουλή με όρους λογιστικής αποτίμησης και με αλχημείες, για να πείσει ότι δεν φταίει η κυβέρνηση για Ρόδο και Εβρο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας ότι «η πύρινη κόλαση στη Δαδιά χαρακτηρίζεται ως η καταστροφικότερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αναδεικνύοντας την εκ νέου μετάθεση ευθυνών, τόνισε ότι αυτή είναι η μόνιμη στάση της κυβέρνησης, ότι «για όλα φταίνε οι άλλοι», υπενθυμίζοντας ότι για την τραγωδία στα Τέμπη έφταιγε ο σταθμάρχης και για τους Κροάτες νεοναζί έφταιγαν κάποιοι αξιωματικοί στην Τροχαία.

«Στην Αλεξανδρούπολη οι φωτιές έφτασαν μία ανάσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Γιατί; Δεν φταίει κανείς για τον σχεδιασμό που δεν υπήρχε;» ρώτησε, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κίνηση του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά να δημοσιεύσει φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες.

Αφού υπενθύμισε ότι το κόμμα του, ως «κόμμα του ορθού λόγου», μίλησε πρώτο πριν από 20 χρόνια για την κλιματική αλλαγή, ενώ η ΝΔ έκανε λόγο για «πράσινα άλογα», παρουσίασε ένα πλαίσιο προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και των πυρκαγιών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v