Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσωστρέφεια και ζυμώσεις στους «Σπαρτιάτες»

Σε εξέλιξη η μάχη για την «αρχηγική» καρέκλα. Αναβλήθηκε για αύριο η συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

Εσωστρέφεια και ζυμώσεις στους «Σπαρτιάτες»

Για αύριο αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών». Επίσημη αιτιολογία είναι ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα του επικεφαλής της Κ.Ο., Βασίλη Στίγκα, ωστόσο γεγονός είναι πως το νεοεισελθέν στη Βουλή κόμμα ταλανίζεται από έντονη εσωστρέφεια, ελέω του Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των πρόσφατων εσωκομματικών τριβών που προκάλεσε η αμφισβήτηση του κ. Στίγκα από το σύνολο των βουλευτών του, αυτός τις τελευταίες ώρες φέρεται να επιχειρεί να προσεγγίσει βουλευτές για να μην απωλέσει τον έλεγχο της Κ.Ο. Και αυτό -όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής- για να το πετύχει, απαιτούνται τουλάχιστον πέντε βουλευτές, μαζί με τον ίδιο.

Από την άλλη, ο Ηλίας Κασιδιάρης και βουλευτές των «Σπαρτιατών» θέλουν το κόμμα να οδηγηθεί σε συνέδριο και να «ανοίξει» με εγγραφές νέων μελών, πιθανόν για να τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο κ. Στίγκας, μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί έκπτωτος, δείχνει αποφασισμένος να μην υπογράψει την είσοδο κανενός νέου μέλους στο κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v