Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάμελλος: Υποχωρεί το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

«Το πολιτικό σύστημα αναπαράγει αποτυχημένες πρακτικές: νομοθέτηση αλά καρτ, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, εξυπηρετήσεις και κομματική εκμετάλλευση του κράτους. Χρειάζεται πρόσβαση όλων στα δημόσια αγαθά», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Φάμελλος: Υποχωρεί το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Σε μια εποχή και σ' έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις μόνο μια ισχυρή και σύγχρονη πολιτεία μπορεί να εμφυσήσει στους πολίτες αίσθημα ασφάλειας, σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

«Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις. Για να επιβιώσει, περιορίζεται στην αναπαραγωγή των ίδιων αποτυχημένων πρακτικών: νομοθέτηση αλά καρτ, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, εξυπηρετήσεις και κομματική εκμετάλλευση του κράτους. Πρακτικές κοντόφθαλμες, που πλήττουν την ελληνική οικονομία αλλά και τη Δημοκρατία. Το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο υποχωρεί. Όλα παραπέμπονται στην πολιτική της επικοινωνίας, όπου ο ισχυρότερος (οικονομικά) κερδίζει πάντα».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρει ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας αποτελούν ακόμη ένα παράδειγμα της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι «η κλιματική κρίση και τα νέα χαρακτηριστικά των φυσικών καταστροφών θέτουν νέες απαιτήσεις. Δεν αρκούν οι λύσεις των “παλαιών και διαχρονικών προβλημάτων”. Απαιτούνται νέα εργαλεία πολιτικής προστασίας, με αξιοποίηση της επιστήμης, και μια ισχυρή στελεχωμένη πολιτεία».

Τονίζει τέλος ότι «χρειαζόμαστε θεσμικές, κοινωνικές και παραγωγικές μεταρρυθμίσεις αλλά και οραματικό στρατηγικό σχεδιασμό στο κράτος, στην οικονομία-παραγωγή και στη χωροταξία. Μια ισχυρή πολιτεία, δημοκρατική και δίκαιη, που θα αξιοποιεί την καινοτομία για όλους και την πρόσβαση στα δημόσια (κοινά) αγαθά, που θα εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και ότι κανείς δεν θα μείνει μόνος ή μόνη».

«Αυτός είναι και βασικός πυλώνας μιας νέας προοδευτικής πρότασης για την Ελλάδα που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v