Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση σε πρόεδρο Κροατίας: Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου

«Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος υπ. Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου.

Κυβέρνηση σε πρόεδρο Κροατίας: Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου

Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτου Ευθυμίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας.

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες».

Νωρίτερα ο Ζόραν Μιλάνοβιτς επανήλθε με νέες δηλώσεις στο θέμα της αντιμετώπισης των Κροατών χούλιγκαν που προφυλακίστηκαν προσωρινά για την εμπλοκή τους στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας στις 7 Αυγούστου.

Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς με νέα παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη υποστήριξε ότι οι 101 συμπατριώτες του αντιμετωπίζονται ως «αιχμάλωτοι πολέμου» υποστηρίζοντας ότι στη χώρα μας δεν τηρείται ο νόμος.

«Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα», υποστήριξε σε κροατικό μέσο ενημέρωσης ο Μιλάνοβιτς για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πρωθυπουργός Κροατίας: Στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η υπόθεση 

Στο ζήτημα των 101 Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έχουν προφυλακιστεί σε 16 ελληνικές φυλακές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε αντίθεση με τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς ο Πλένκοβιτς ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο Πλένκοβιτς ζήτησε την απέλαση των περισσότερων χούλιγκαν που συνελήφθησαν κατά τη φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι δηλώσεις του Κροάτη πρωθυπουργού έρχονται ως απάντηση στη νέα προκλητική τοποθέτηση του Μιλάνοβιτς, αλλά και στην επιστολή που του είχε στείλει μια ομάδα γονέων και μελών οικογενειών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που προφυλακίστηκαν για τη συμμετοχή τους στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως τραγική κατάληξη τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Οι γονείς των συλληφθέντων ζητούσαν κυβερνητική παρέμβαση για την ασφάλεια των παιδιών τους και μια δίκαια δίκη από την ελληνική Δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v